Βατόπουλος για κορονοϊό: «Θα έχουμε 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/10/2020 - 17:03 | Author: Newsroom Ipaidia

Βατόπουλος για κορονοϊό: «Θα έχουμε 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο». Ραγδαία αύξηση τον κρουσμάτων προβλέπει για αύριο αλλά και μεθαύριο ο  καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Κορονοϊός: «Θα έχουμε 2.000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο»

Σύμφωνα με τον ίδιο μέσα σε μία βδομάδα, τα κρούσματα πήγαν από 400 στα 800 και τώρα πάνω από 1000 που δείχνει έναν σχεδόν διπλασιασμό κάνοντας τις ίδιες εξετάσεις.

Ο καθηγητής εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πώς έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κλείσει η εστίαση και να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό εκτός από αυτή που είναι για εργασία.

Μάλιστα όπως τόνισε ζητούμενο είναι να ελαττωθούν οι μη απαραίτητες δραστηριότητες και μέσα σε αυτές είναι και η διασκέδαση και η εστίαση αν και είναι απολύτως σαφές ότι πλήττονται σημαντικά οι εργαζόμενοι και πως θα πρέπει να υποστηριχθούν.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο lockdown, ο ίδιος είπε πως αυτό είναι πολιτική απόφαση αλλά κατά την γνώμη του εφόσον τηρηθούν τα μέτρα μπορεί να αποφευχθεί.

«Ως γιατρός θα έλεγα να κλείσουν τα πάντα αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολή η απόφαση για το lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ως γιατρός θα έλεγα να κλείσουν τα πάντα αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολή η απόφαση για το lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως το ποσοστό θετικότητας των κρουσμάτων έχει φτάσει στο 4-5% ενώ επεσήμανε πως τα αντισώματα από το ιό μένουν για 4-5 μήνες, όπως αποδεικνύεται πλέον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανοσία διότι μένουν τα κύτταρα μνήμης αλλά επειδή η νόσος έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες ακόμα δεν υπάρχουν δεδομένα για το πόσο ακριβώς κρατάει αυτή η ανοσία όπως ο ίδιος σημείωσε.

Ο καθηγητής πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως υπάρχει η πιθανότητα να το ξανακολλήσει κάποιος όμως αυτοί που έχουν ήδη νοσήσει μέχρι τώρα φαίνεται ότι το περνάνε πολύ ελαφριά.

Κορονοϊός - Έρευνα: Συναγερμός για 40.000 κρούσματα μόνο στην Αττική

Κορονοϊός: Πώς να μη θολώνουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε μάσκα

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: