: Μεγάλη η ανησυχία για το πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο δημοφιλές voucher διακοπών. Από μέρα σε μέρα περιμένουν οι δικαιούχοι να ανοίξει το vouchers.gov.gr και το για το πρόγραμμα «», του υπουργείου Τουρισμού, που δίνει voucher διακοπών που προσφέρονται για διαμονή.

Τονίζεται πως  ο «Τουρισμός για Όλους 2023» ακόμα δεν έχει εκδοθεί ούτε το ΦΕΚ που θα αναφέρει τις λεπτομέρειες για τους δικαιούχους και αν τελικά θα ισχύσουν οι αλλαγές που «κυκλοφορούν».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις ακόμα και να διευρυνθούν οι δικαιούχοι και μάλλον είναι και ο λόγος της καθυστέρησης. Το vouchers.gov.gr θα ανοίξει, όταν ληφθούν και οι αποφάσεις από το υπουργείο Τουρισμού και Οικονομικών.

Οι τρεις αλλαγές που εξετάζονται είναι οι εξής:

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που εξετάζεται είναι να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια εκείνων που μπορούν να κάνουν αίτηση, έτσι ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των δυνητικών δικαιούχων.
Η δεύτερη αλλαγή που συζητείται είναι το κουπόνι να πάει στα 200 ευρώ από τα 150, και για τους δικαιούχους ΑμΕΑ να διπλασιαστεί στα 400 από τα 200 ευρώ.
Η τρίτη αλλαγή αφορά στα κοινωνικά κριτήρια, που δεν υπήρχαν μέχρι πέρσι, αλλά φέτος δεν αποκλείεται να μπουν έτσι ώστε να έχουν προτεραιότητα μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι κ.λπ.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε είναι η κλήρωση

Συνήθως η κλήρωση γίνεται περίπου μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Τουρισμός για Όλους 2023: Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση και να μπείτε στην κλήρωση, πρέπει είστε ενήλικα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και να εμπίπτετε στα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια, που ίσχυαν μέχρι πέρσι, εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές:

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι+σύμφωνο συμβίωσης)

Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Τουρισμός για Όλους 2023: Ποιοι «κόβονται»

Δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για συμμετοχή στην κλήρωση:

οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πώς κάνετε αίτηση

Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σας, θα μπορείτε να μπείτε με τους κωδικούς TAXISNet. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για την είσοδο στο vouchers.gov.gr και ακολουθήστε τα βήματα:

Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Τουρισμός για Όλους 2023: Ποιοι παίρνουν 200 ευρώ

Όπως ίσχυε πέρσι, μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Τουρισμός για Όλους 2023: Το voucher με και χωρίς Viva Wallet

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και γίνει η κλήρωση, εφόσον είστε δικαιούχος, θα λάβετε σχετική ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη. Θα πρέπει τότε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου»
Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@#$%^*).
Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση
Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου»
Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας
Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos For All Pass