Τα λεφτά από τα στρώματα και οι χρυσές λύρες στο πόθεν έσχες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔13/10/2016 - 09:21 | Author: Newsroom Ipaidia

Μετρητά άνω των 15.000 ευρώ κρυμμένα στο σπίτι, κοσμήματα, χρυσά, ασημένια ή χάλκινα παλαιά νομίσματα, πολύτιμους λίθους, πολύτιμα μέταλλα και λοιπά κινητά αντικείμενα αξίας άνω των 30.000 ευρώ, καταθέσεις, ακίνητα, αυτοκίνητα, δίκυκλα, πισίνες, σκάφη, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, λοιπά χρηματοοικονομικά προϊόντα, συμμετοχές σε επιχειρήσεις και αναλυτικά κατά πηγή προέλευσης όλα τους τα εισοδήματα πρέπει να δηλώσουν φέτος στις αρμόδιες αρχές πάνω από 300.000 υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (δηλώσεων «πόθεν έσχες»).

Ποιους αφορά

Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι υφυπουργοί, οι βουλευτές και οι λοιποί πολιτικοί, καθώς επίσης και στρατιωτικοί, δικαστικοί, εφοριακοί, τελωνειακοί, πάσης φύσεως ελεγκτές του Δημοσίου, στελέχη ανεξάρτητων αρχών, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη διοικητικών συμβουλίων δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, διαιτητές αθλημάτων, ιδιοκτήτες και στελέχη μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς και δημοσιογράφοι.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (ΔΠΚ) ή δηλώσεις «πόθεν έσχες» θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά. Η περίοδος υποβολής ξεκινά από τις 15 Οκτωβρίου 2016 και τελειώνει τη 15η Ιανουαρίου 2017.

Οι υπόχρεοι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα μπορούν να υποβάλουν τις ΔΠΚ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pothen.gr με τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν για την πρόσβασή τους στο σύστημα TΑΧΙSnet.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: