Στο «κόκκινο» ξανά η Θεσσαλονίκη – Όλα ανοιχτά για απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Αθήνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/02/2021 - 21:04 | Author: Newsroom Ipaidia

: Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα αυξημένα κρούσματα και οι , καθώς η Θεσσαλονίκη μπήκε ξανά στο κόκκινο μετά την αύξηση κρουσμάτων. Δείτε στο ipaidia.gr τα σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί.

Οι ειδικοί φαίνεται να θεωρούν αρκετά τα μέτρα που εφαρμόζονται, αρκεί να τηρηθούν από όλους και να υπάρχει έλεγχος. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων αυξάνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ την Πέμπτη αυξήθηκε -μετά από αρκετό καιρό- και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Η πρώτη είδηση που βγαίνει αφορά τη Θεσσαλονίκη, η οποία επιστρέφει στο «κόκκινο», καθώς το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου. Αυτό σημαίνει ότι θα υπαχθεί στη λίστα των μέτρων που αφορούν τις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή από τις 6 το απόγευμα και περιορισμούς στην κίνηση.

Σύμφωνα μάλιστα με το Open, αναμένεται να αποφασιστεί επίσης ό,τι και η Αχαΐα θα μπει στις κόκκινες περιοχές, ενώ για την Αττική που είναι ήδη «κόκκινη» έρχονται νέα μέτρα.

Η απόφαση για τη Θεσσαλονίκη και τα νέα περιοριστικά μέτρα λαμβάνεται προληπτικά για να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του ιικού φορτίου και πίεση στο ΕΣΥ.

Lockdown: Σενάριο για κλειστά σχολεία και απαγόρευση μεταξύ των δήμων της Αττικής

Η δεύτερη παρέμβαση που βρίσκεται στο τραπέζι της συζήτησης ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης των μέτρων, αφορά την Αττική και πιο συγκεκριμένα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η Αττική αποτελεί μοναδική εξαίρεση στον κανόνα των «κόκκινων περιοχών», καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 6 το απόγευμα. Οι σκέψεις των αρμοδίων αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα το Σαββατοκύριακα, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα, λόγω και του καλού καιρού που προβλέπεται.

Η έκθεση του ΕΟΔΥ την Πέμπτη ανέδειξε για μία ακόμη φορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αττική, αλλά και άλλες περιοχές, καθώς η αύξηση είναι σημαντική. Τα διατηρήθηκαν σε τετραψήφιο αριθμό για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με το 50% να εντοπίζεται στις περιοχές της Αττικής. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: