Προχωρά ο εξωδικαστικός µηχανισµός για τη ρύθµιση οφειλών επιχειρήσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/11/2017 - 17:08 | Author: Newsroom Ipaidia

Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρά ο εξωδικαστικός µηχανισµός ρύθµιση οφειλών επιχειρήσεων (Ν. 4469/2017), «παρότι αποτελεί ένα νέο και πρωτόγνωρο εργαλείο για την ελληνική αγορά», όπως αναφέρεται στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων Οκτωβρίου του υπουργείου Οικονομίας. Σύµφωνα με τα στοιχεία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την επιχειρηµατική κοινότητα με δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις στη σχετική ιστοσελίδα (www.keyd.gov.gr) της Ειδικής Γραµµατείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).

Ειδικότερα, πάνω από 35.000 διαφορετικοί χρήστες µελέτησαν την ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ, όπου παρουσιάζεται όλο το θεσµικό πλαίσιο της κυβέρνησης για την αντιµετώπιση της υπερχρέωσης. Περισσότεροι από τους µισούς που επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα µελέτησαν το θεσµικό πλαίσιο και τις λύσεις του εξωδικαστικού µηχανισµού, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν σε άλλες λύσεις, όπως ο Νόµος Κατσέλη - Σταθάκη για τα νοικοκυριά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού µηχανισµού εισήλθαν περισσότερες από 7.550 επιχειρήσεις και ξεκίνησαν την ετοιµασία της αίτησης τους: έχουν περάσει επιτυχώς τα κριτήρια 1.404, έχουν ανεβάσει τουλάχιστον ένα αρχείο 670 (όποτε θεωρούνται ότι είναι σε προχωρηµένο στάδιο ετοιµασίας) και έχουν υποβληθεί οριστικά 180 αιτήσεις.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: