από την Apple- Νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις – Δείτε την παρουσίαση του iPhone 15:

Η μέγιστη φωτεινότητα σε εξωτερικούς χώρους φτάνει τα 2.000 nits, η οποία είναι δύο φορές πιο φωτεινή από την αντίστοιχη του περσινού μοντέλου. Τα δύο μεγέθη οθόνης είναι 6,1 και 6,7 ίντσες.

Το iPhone 15 διαθέτει οθόνη OLED Super Retina XDR, με υποστήριξη Dolby Vision, με τη μέγιστη φωτεινότητα HDR να φτάνει τα 1.600 nits.

Το βασικό μοντέλο iPhone 15 θα υιοθετήσει το «Dynamic Island», που παρουσιάστηκε στο περσινό iPhone 14 Pro.

Η παρουσίαση έδειξε iPhone σε ροζ, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μαύρο χρώμα.

Τα νέα μοντέλα παρουσίασε η Kaiann Drance, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ προϊόντων iPhone.

«Σήμερα, προωθούμε ακόμα περισσότερο αυτό που αγαπούν οι χρήστες στο iPhone», είπε ο Cook.

Το iPhone 15 διαθέτει κεραμική ασπίδα για την προστασία της οθόνης του.

Το περίβλημα του iPhone 15 χρησιμοποιεί 75% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και για πρώτη φορά 100% ανακυκλωμένο κοβάλτιο στην μπαταρία.

Το A16 Bionic του iPhone 14 Pro θα χρησιμοποιείται και στα νέα iPhone 15 και iPhone 15 Plus.

Το iPhone 15 χρησιμοποιεί ένα μοντέλο μηχανικής εκμάθησης που δίνει προτεραιότητα στη φωνή του χρήστη, με λειτουργία απομόνωσης φωνής σε θορυβώδη περιβάλλοντα.

Ανακοινώθηκε ότι το iPhone 15 θα χρησιμοποιεί θύρα USB-C.

Το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus ξεκινούν από $799 και $899, αντίστοιχα.
Νέα κάμερα για το iPhone 15

Το iPhone 15 διαθέτει νέο σύστημα κάμερας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν.

Η κύρια κάμερα είναι 48 megapixel, με εστιακή απόσταση 26mm, αισθητήρα quad pixel 2-micron και 100% Focus pixels. «Είναι σαν να έχουμε μια τρίτη κάμερα», είπε η Drance.
Το νέο Apple Watch

Η παρουσίαση της Apple ξεκίνησε με ένα μοντάζ, στο οποίο διάφοροι άνθρωποι μίλησαν για το πώς χρησιμοποιούν τις συσκευές της Apple στην καθημερινότητά τους, ενώ γυμνάζονται, όταν γιορτάζουν τα γενέθλιά τους, μεταξύ άλλων.

Το μοντάζ παρουσίασε ανθρώπους των οποίων η ζωή σώθηκε, κατά κάποιον τρόπο, από τις λειτουργίες συσκευών της Apple -για παράδειγμα, έμαθαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας μέσω ειδοποίησης του Apple Watch για τους παλμούς της καρδιάς τους.

Στη συνέχεια, η παρουσίαση μεταφέρθηκε στο Apple Park και στον Tim Cook, διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, ο οποίος ξεκίνησε το event της αποκάλυψης των νέων Apple Watch και iPhone. Πρώτα, παρουσιάστηκαν μερικά νέα για τα Mac της εταιρείας και μερικές εντυπώσεις του ειδικού Τύπου για το Vision Pro, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με τον Cook.

Βέβαια, οι «μεγάλες ειδήσεις της ημέρας», όπως είπε ο Tim Cook, αφορούν στα Apple Watch και iPhone.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, το Series 9 πηγαίνει το Apple Watch «στο επόμενο επίπεδο», με νέες λειτουργίες και αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, το νέο έξυπνο ρολόι της Apple θα επιτρέπει μια νέα «χειρονομία», το «Double Tap», το οποίο θα επιτρέπει στον χρήστη να χτυπά δύο δάχτυλα μεταξύ τους (αντίχειρα και δείκτη) για να πραγματοποιεί λειτουργίες, όπως την απάντηση μιας κλήσης ή τον τερματισμό της, να απενεργοποιεί ένα ξυπνητήρι ή να πατάει play/pause στη μουσική του. Επίσης, η νέα αυτή λειτουργία θα χρησιμοποιεί αλγόριθμο μηχανικής εκμάθησης για να αντιλαμβάνεται πότε τα δάχτυλα κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο.

Το Series 9 θα έρθει σε διάφορα χρώματα. Στη συνέχεια, η παρουσίαση έδειξε ένα σκετς με πρωταγωνίστρια την Olivia Spencer, στον ρόλο της «μητέρας φύσης».

Η τιμή του Apple Watch Ultra θα φτάνει στα 799 δολάρια, ενώ του Apple Watch θα ξεκινά από 399 δολάρια.
«Apple 2030»

Μέσω του σκετς, η Apple επιχειρεί να δείξει, με χιουμοριστικό τρόπο, την πρόοδό της όσον αφορά στις δεσμεύσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε αυτό το πνεύμα, παρουσιάστηκε μια νέα ενημέρωση από την Apple. «Apple 2030 – το σχέδιό μας να είμαστε ουδέτεροι ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρη την επιχείρησή μας μέχρι το 2030». «Από το 2015 επενδύουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» δήλωσε η Apple, και πρόσθεσε: «Από φέτος, όλη η κατασκευή του Apple Watch τροφοδοτείται από 100% καθαρή ηλεκτρική ενέργεια».

Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα νέο υλικό που ονομάζει FineWoven και έχει σημαντικά μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από το δέρμα, σύμφωνα με ό,τι ανακοινώθηκε στην παρουσίαση.

Η Apple συνεργάστηκε επίσης με τη Nike για την κατασκευή νέων αθλητικών ζωνών, που χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιημένα υλικά.

Ένα νέο λογότυπο με ένα δαχτυλίδι από πράσινα φύλλα θα υποδηλώνει ότι ένα προϊόν της εταιρείας είναι ουδέτερο ως προς τον άνθρακα. Το Series 9 είναι το πρώτο προϊόν της εταιρείας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Η Apple ανακοίνωσε, επίσης, το Apple Watch Ultra 2, με νέα χαρακτηριστικά.
iPhone 15: Η μεγαλύτερη αλλαγή που αναμένεται να κάνει η Apple

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά στο καλώδιο του φορτιστή, το οποίο θα αλλάξει σε θύρα USB-C από το «Lightning» της Apple. Άλλωστε, το USB-C χρησιμοποιείται ήδη ευρέως σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών Mac και πολλών iPad της Apple.

Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά από σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέχρι το φθινόπωρο του 2024 ο φορτιστής Type-C θα γίνει η κοινή θύρα φόρτισης για όλα τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet και τις κάμερες στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η μετάβαση της Apple από Lightning σε USB-C

Πάντως, μια αλλαγή στο καλώδιο φόρτισης αναμένεται να είναι ομαλή για τους περισσότερους χρήστες των συσκευών της Apple, αφού το USB-C είναι πολύ διαδεδομένο και χρησιμοποιείται ευρέως σε υπολογιστές, κινητά και άλλες συσκευές, που πολλοί καταναλωτές μπορεί να έχουν ήδη στην κατοχή τους.

Επίσης, το καλώδιο αυτό συνήθως φορτίζει τις συσκευές πιο γρήγορα και προσφέρει επίσης μεγαλύτερες ταχύτητες για τη μεταφορά δεδομένων.

Η παρουσίαση στην έδρα της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας έρχεται καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε μια ήπια ύφεση, με τις πωλήσεις της να μειώνονται σε σχέση με πέρυσι σε τρία συνεχόμενα τρίμηνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανή μια ακόμη πτώση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου.

Η τιμή της μετοχής της Apple έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 10% από τα μέσα Ιουλίου, ρίχνοντας την αγοραία αξία της εταιρείας κάτω από το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που έφτασε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.