: Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, έκανε λόγο για σοβαρό κίνδυνο όσων δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.

Ανεμβολίαστοι το 99,2% στις ΜΕΘ

«Όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ. Να γίνει αυτό κατανοητό. Και αν νοσήσει κάποιος () είναι με απλά συμπτώματα και με την μετάλλαξη την τελευταία» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Προειδοποίησε, δε, ότι τα πράγματα θα είναι τόσο δύσκολα που κανένας δεν θα θέλει να τα σκεφτεί εάν έως το τέλος Αυγούστου, το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου δεν έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού και όχι 70% ή 75%.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κάλεσε τους πολίτες να καθώς όπως είπε παρατηρείται μια μικρή μείωση στα άτομα που σπεύδουν να εμβολιαστούν στις μικρότερες ηλικίες αν και έχουν αυξηθεί λίγο οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες των 50, 60 και άνω.

Σύμφωνα με την ίδια η ομάδα που δεν πρόκειται να πειστεί να γιατί πιστεύει για παράδειγμα ότι κολλάνε τα ψαλίδια στο μπράτσο είναι της τάξης του 5%. Για τους υπολοίπους που είναι διστακτικοί η κυρία Παγώνη είπε ότι πρέπει να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στην οποία εκτός από τους γιατρούς πρέπει να συμμετάσχει και η εκκλησία.

Όπως τόνισε οι απειλές και το κούνημα δακτύλου δεν αποδίδουν ειδικά στους νέους αντίθετα χρειάζεται επανάληψη στα επιχειρήματα ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι ήταν λάθος η απόφαση για σταματήσει ησε εξωτερικούς χώρους γιατί ήταν πρόωρη και προκάλεσε χαλαρότητα.

Για τους νέων 15 έως 17 ετών, η Παγώνη τόνισε ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου.