Νέα μείωση 8% στον ΕΝΦΙΑ θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/12/2019 - 16:21 | Author: Newsroom Ipaidia

του κατά 8% από το 2020 αναμένεται να ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής απόψε ο πρωθυπουργός , στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό.

«Μέρα με την ημέρα καθώς θα δημιουργείται με ασφάλεια πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα ανακοινωθεί και η δεύτερη δόση της μείωσης του σε συνδυασμό με τις νέες αντικειμενικές αξίες» αναμένεται να πει.

Η πρώτη μείωση που ήδη έχει εφαρμοσθεί ήταν της τάξης του 22% ενώ η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ ήταν για μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ποσοστό 30%. Η νέα μείωση, που θα είναι σε ποσοστό 8% θα περάσει στα εκκαθαριστικά του φόρου που θα αναρτηθούν στο τέλος του ερχόμενου Αυγούστου, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει και τις δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με τα σχετικά νομοσχέδια να κατατίθενται στη Βουλή μετά τις γιορτές. Και τα δύο αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στόχο θα έχουν οι πολλοί να πάψουν να ταλαιπωρούνται από τους λίγους. Το πρώτο νομοσχέδιο αφορά στη θέσπιση κανόνων για τις διαδηλώσεις -σχετικά αναφορά έκανε χθες στη Βουλή και ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης- και τη δεύτερο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και την πρόβλεψη για προσωπικό ασφαλείας ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κινητοποιήσεων με χαμηλή συμμετοχή όπως συνέβη χθες στο μετρό. • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020

  • ideascentral

   europalso