: Τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμα και τα 10.000 το επόμενο διάστημα, είπε o καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Σοκαριστικές προβλέψεις για τα κρούσματα

Εκτόξευση του ιικού φορτίου, δείχνουν τα λύματα σε αρκετές περιοχές της χώρας για το επόμενο δεκαήμερο. Αυξητική τάση, με στατιστικά σημαντική μεταβολή (+61%) παρατηρήθηκε και στην Περιφέρεια Αττικής. Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στο Newsbomb, δήλωσε πως το ανάλογα με τεστ που διενεργήθηκαν τοπ Σαββατοκύριακο η Αττική θα καταγράφει καθημερινά από 1600 έως 2000 ημερήσια .

Μιλώντας δε για την εικόνα της πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα ο κ. Θωμαΐδης είπε πως καθημερινά για το επόμενο δεκαήμερο, «θα βλέπουμε ένα νέο ρεκόρ ».

«Τα κρούσματα έως το τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των λυμάτων, θα φτάσουν τα 9.000. Το επόμενο δεκαήμερο θα είναι πολύ κρίσιμο, οι μολύνσεις θα ξεπεράσουν τις 10.000 και ενδεχομένως να αγγίξουν τις 11.000 ημερησίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

Κλείνοντας ο κ. Θωμαΐδης απεύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες, λέγοντας, «είναι πάρα πολύ σημαντική η επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης της τρίτης δόσης. Θα δούμε άμεσα μείωση του ιικού φορτίου».