: Όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, , η θα ισχύσει και για τις παραμονές και Πρωτοχρονιάς.

: Με πόσα άτομα μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν

Όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, τόσο φουντώνουν οι ερωτήσεις για το πώς θα γιορτάσουμε τελικά φέτος εν μέσω πανδημίας κορονοϊού. Με πόσα άτομα μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν, μέχρι ποια ώρα μπορούμε να κάτσουμε παρέα, ποιον πρέπει να στείλουμε στο .

Οριστική απάντηση στα ερωτήματα αυτά ακόμα δεν υπάρχει, όμως τα σενάρια και οι πληροφορίες που διαρρέονται καταλήγουν σε τρεις μαγικούς αριθμούς, 6, 9 και 10.

Έξι θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο κωδικός που στέλνουμε στο , αν θέλουμε να επισκεφθούμε ένα άλλο σπίτι για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.

Εννιά θα είναι όπως φαίνεται τα άτομα που μπορούν φέτος να κάτσουν στο γιορτινό τραπέζι, ενώ δέκα θα είναι η ώρα που ως άλλες… Σταχτοπούτες θα πρέπει να επιστρέψουμε στα σπίτια μας.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει και για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καταποντίζοντας τις ελπίδες κάποιων για πιο… χαλαρές γιορτές.

Όμως τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Άλλωστε οι επιστήμονες το έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές.

Έχουν εξηγήσει πως τα άτομα με τα οποία θα κάνουμε το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, θα πρέπει να είναι τα ίδια που θα κάνουμε και αυτό της Πρωτοχρονιάς, ενώ αν κάποιος δυσανασχετεί με την επιστροφή στο σπίτι του στις 22:00, μπορεί να σκεφτεί και την επιλογή της διανυκτέρευσης.

Όπως και να έχει χαλάρωση μέτρων δε θα υπάρξει, με όλους, επιστήμονες και κυβέρνηση να κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην παραβιάσουν τα μέτρα λίγο πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, που θα φέρουν σταδιακά και την άρση των μέτρων.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ