Κορονοϊός: Έρχονται 200 προσλήψεις εξπρές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/02/2020 - 17:48 | Author: Newsroom Ipaidia

: Σε 200 εξπρές, κυρίως, επιστημονικού προσωπικού που θα στελεχώσουν θέσεις στις πύλες εισόδου της χώρας αλλά και στα εργαστήρια των αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση εξαιτίας του .

Οι θα γίνουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με στόχο να αντιμετωπιστούν άμεσα τα κενά όπου υπάρχουν.

Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας υπό τον υπουργό Β. και τη συμμετοχή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να επιβεβαιωθεί ότι έχουν ληφθεί ήδη τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που φτάσει ο κορονοαϊός και στην Ελλάδα και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν ελλείψεις.

Κοροναϊός: Τα 3 έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα – Τι λένε οι γιατροί

Κοροναϊος: «Η ανησυχία των Ελλήνων θα πρέπει να είναι μειωμένη»

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να υπάρξουν και προσλήψεις προσωπικού για να ενισχύσουν το έργο του υγειονομικού συστήματος της χώρας.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με επείγουσες διαδικασίες μέσω του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο οποίος θα ενισχυθεί και αυτός με προσωπικό.

Όπως δήλωσε ο μετά τη σύσκεψη, «προχωράμε στη σύσταση Διατομεακής Επιτροπής σε επίπεδο γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών των υπουργείων, για τον καλύτερο συντονισμό.

Δεύτερον, εξουσιοδοτούμε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας έτσι ώστε να προβεί σε αυτές τις άμεσες προσλήψεις που χρειάζονται, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για να ενισχύσει τα εργαστήρια, τα νοσοκομεία με γιατρούς, ειδικούς επιστήμονες, την task force, τις πύλες εισόδου της χώρας».

Οδηγίες πρόληψης για τον κοροναϊο στα σχολεία

Κοροναϊός : Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί – Επιπλέον μέτρα σε διεθνές επίπεδο • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso