Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη στη Φθιώτιδα

Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη στη Φθιώτιδα

: To νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του sars-cov-2 και συγκεκριμένα της του Ηνωμένου Βασιλείου (Β.1.1.7/UK lineage – Variant VOC_202012) βρέθηκε στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Φθιώτιδας.

Ειδικότερα σε 94 δείγματα που εξετάστηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης, τα 93 ήταν θετικά στη βρετανική μετάλλαξη και το ένα (1) στη μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Νότια Αφρική) (Variant 501V2).

Από τη βρετανική μετάλλαξη τέσσερα (4) εντοπίζονται στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα, δύο (2) στη Φθιώτιδα και από ένα (1) σε Βοιωτία και Εύβοια. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν έχει γίνει ευρέως γνωστή και το κυριότερο χωρίς ο ΕΟΔΥ να έχει ενημερώσει τις υπηρεσίες υγείας της Περιφέρειας για το που εντοπίστηκαν τα συγκεκριμένα κρούσματα.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα που αφορούν οι έλεγχοι και συγκεκριμένα από το νέο έτος και μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, η Φθιώτιδα έχει 17 κρούσματα σε μικρούς μαθητές και η Εύβοια 45!

Η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει αποδειχτεί πιο μολυσματική από την αρχική μορφή του ιού χωρίς μάλιστα να κάνει διακρίσεις στις ηλικίες, προσβάλλοντας ακόμη και νήπια.

Σημειώνουμε ότι από τις μέχρι τώρα δειγματοληψίες έχουν ανιχνευθεί σε όλη τη χώρα 495 μεταλλαγμένα στελέχη από τον βρετανικό ιό (40 εισαγόμενα) και εφτά (7) από τη Νότιο Αφρική.

 

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !