Κορωνοϊός – Αττική: Κλείνουν πάρκα, άλση και οι είσοδοι πρόσβασης στον Υμηττό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/03/2020 - 17:47 | Author: Newsroom Ipaidia

Κορωνοϊός – Αττική: Η περιφέρεια Αττικής προκειμένου να περιορίσει τη συνάθροιση κοινού ως πρόσθετο μέτρο προφύλαξης κατά της μετάδοσης του ιού, με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη προς τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δημόπουλο, προχώρησε στο κλείσιμο των πάρκων και αλσών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή του Πεδίου του Άρεως, του άλσους Φινόπουλου και του Αττικού άλσους.

Παράλληλα ζητήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους Δημάρχους όπως προβεί στο κλείσιμο των εισόδων πρόσβασης στον Υμηττό.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση υπαλλήλων και εργαζομένων στους συγκεκριμένους χώρους.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε σημαντικά μέτρα οικονομικής ανακούφισης επιχειρήσεων και οικογενειών, για «να ξεπεράσουμε την κρίση όλοι μαζί», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δήμου, οι επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού, απαλλάσσονται των ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων), της καταβολής τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, διαμονής παρεπιδημούντων (5%) και των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%).

Επίσης αναστέλλεται η καταβολή των τροφείων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.

«Ο Δήμος Αθηναίων είναι και θα παραμείνει δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Και όγδοος νεκρός

Μέτρα για τον Κορωνοϊό: Μόνο οι κάτοικοι των νησιών θα ταξιδεύουν με τα πλοία

Κορωνοϊός – Δώρο Πάσχα: Ποιοί θα το λάβουν στο Δημόσιο

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με δάνεια, δώρο Πάσχα και επίδομα 800 ευρώ

Loading...
  • ideascentral

    europalso