Κέντρα Υγείας: Δίωρες στάσεις εργασίας γιατρών λόγω επιμήκυνσης ωραρίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔17/10/2018 - 15:23 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με στάσεις εργασίας αντιδρούν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να διευρύνει το ωράριό τους, επιμηκύνοντας κατά δύο ώρες τη λήξη της απογευματινής βάρδιας (από τις 19.00 που ήταν μέχρι σήμερα, στις 21.00).

Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα είναι δίωρες (19.00 – 21.00) και αρχίζουν από σήμερα.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι το υπουργείο Υγείας και η 1η ΥΠΕ αυθαίρετα και παρά τις τεκμηριωμένες απόψεις της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) προχώρησαν σε διεύρυνση του ωραρίου σε 10 Κέντρα Υγείας μέχρι τις 21:00, χωρίς να λάβουν υπόψη τις μεγάλες ελλείψεις τόσο στο προσωπικό όσο και στα εργαστήρια.

απαντούν με επαναλαμβανόμενες δίωρες στάσεις εργασίας, αναφέροντας

Σημειώνεται ότι οι δομές που αποφασίσθηκε να ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα διευρυμένης λειτουργίας είναι τα Κέντρα Υγείας Αθηνών, Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Δάφνης, Ηλιούπολης, Κεραμεικού, Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Πατησίων και Χαλανδρίου, με στόχο «την ενίσχυση της προσβασιμότητας του αστικού πληθυσμού σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας κοντά στον τόπο κατοικίας τους και σε ώρες που συνήθως οι ροές των περιστατικών είναι προς τα νοσοκομεία που εφημερεύουν».

Loading...


  • europalso   ideascentral