: Από την Πέμπτη 20 Μαΐου σταματούν οι με το με το μονοδοσικό κατά του κορονοϊού της εταιρείας Johnson & Johnson.

Οι εμβολιασμοί με πλέον θα πραγματοποιούνται μόνο στα νησιά, προκειμένου να φτάσουμε το συντομότερο δυνατόν στο πολυπόθητο «τείχος ανοσίας» και να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού στη νησιωτική χώρα από τους τουρίστες.

Μέχρι και την Τετάρτη οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί με θα υλοποιούνται κανονικά, ενώ σημειώνεται πως από την Πέμπτη 19 Μαΐου δεν υπάρχουν άλλα ραντεβού με το συγκεκριμένο εμβόλιο, επομένως κανένας δεν θα πρέπει να αλλάξει το ραντεβού του. Εάν όταν ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στα νησιά  έχουν περισσέψει δόσεις εμβολίων της Johnson & Johnson τότε θα επιστρέψουν στην ενδοχώρα για να συνεχιστούν κανονικά εμβολιασμοί. Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, έχει σημειώσει:

«Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000 δόσεις. Η εταιρεία θα παραδώσει 152.000 εντός του Μαΐου και μετακύλησε 67.000 δόσεις στις 2 Ιουνίου αντί το τέλος Μαΐου και περιμένουμε να επιβεβαιώσεις τις παραδόσεις του Ιουνίου». Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί η εταιρεία, μέσα στον Ιούνιο θα παραδοθούν περίπου 960.000 δόσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανακοινώθηκε επίσημα πως σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, δύο περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, σταματούν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson. Τα νοσοκομεία των δύο πόλεων εξέδωσαν τις ακόλουθες ανακοινώσεις:

«Από την Διοίκηση του Γ.Ν Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι μετά από σχετική εντολή του Υπουργείου Υγείας από Τετάρτη 19/05/2021 αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson   στο Νοσοκομείο μας μέχρι νεωτέρας».

«Από την διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, γίνεται γνωστό ότι, κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλονται από 19/5/2021 οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Αγρινίου μέχρι νεωτέρας».