Γεννηματά: Πληρώσαμε μεγάλο κόστος γιατί βάλαμε πρώτα το συμφέρον της χώρας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/02/2017 - 16:09 | Author: Newsroom Ipaidia

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, βραβεύτηκε σήμερα από την παράταξη για την προσφορά της στην αυτοδιοίκηση και ιδίως όπως σημείωσε ο Γιάννης Σγουρός, για την απόδοση του τέλους μεταβίβασης αυτοκινήτων, του πρώτου πόρου που έδωσε τη δυνατότητα να υπάρχει αυτοτέλεια στην αυτοδιοίκηση.

Ακολουθούν σημεία από τον χαιρετισμό της Προέδρου το ΠΑΣΟΚ:

Συλλογική προσπάθεια

Αφιερώνω αυτή τη βράβευση στην παράταξη μας, γιατί ό,τι κάναμε ήταν συλλογική δουλειά, δεν δούλεψε κανένας μόνος του. Αλλά και στους αγαπημένους φίλους που έφυγαν και δυστυχώς δεν έφυγε μόνο ο Γιώργος ο Καστρινάκης αλλά και ο Βασίλης ο Βαλσαμάκης.

Είναι αλήθεια ότι ξεκινήσαμε το 2002 και ήμασταν σχεδόν παιδιά, εγώ νέα βουλευτής τότε, ο Γιάννης με ένα ιδιαίτερο έργο στον αθλητισμό ήδη. Δεν ξέραμε τίποτα από αυτοδιοίκηση, είχαμε όμως έναν ενθουσιασμό και μία πίστη σε αυτό που κάναμε. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή και να δώσουμε πνοή σε ένα θεσμό που ακόμη δεν είχε χαρακτήρα, δεν είχε προσωπικότητα. Είναι δύσκολο εάν δεν πατάς σε μια σταθερή δομή, να μπορέσεις να δημιουργήσεις. Εμείς μάθαμε, δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά, προσφέραμε έργο, παραδώσαμε έργο.

Να αποκατασταθεί η αδικία

Εύχομαι καλή επιτυχία στην παράταξη μας στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία.
Η σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, αδυνατεί να παίξει τον αναπτυξιακό ρόλο που αρμόζει στο θεσμό, χάνεται μέσα σε ιδεοληψίες του χθες, κρύβεται από την καθημερινότητα, απέχει από αυτά που σήμερα συμβαίνουν για τις ανάγκες του Έλληνα πολίτη

Τους δώσαμε ένα μεγάλο εργαλείο, μπορούσε να ήταν ένα όπλο για τον πολίτη της περιφέρειας και δεν αξιοποιείται όπως πρέπει. Ματώνει η ψυχή μας να το βλέπουμε αυτό, γιατί δώσαμε δύναμη σε αυτό τον θεσμό, δουλέψαμε πολύ σκληρά για να γίνει η αιρετή περιφέρεια και φτιάξαμε τις βάσεις, μιλώντας και με τους δημάρχους και με την αυτοδιοίκηση του δεύτερου βαθμού τότε.

Γιατί τίποτα δεν ήταν δεδομένο και καθόλου δεν ήταν αποφασισμένοι όλοι να προχωρήσουν σε αυτό το μεγάλο βήμα και ο Κώστας ο Σκανδαλίδης, γνωρίζει καλά πόσα βήματα γίνανε

Παραδώσαμε σημαντικό έργο στους πολίτες της Αττικής

Θέλω να πω δυο λόγια για το τι κάναμε τότε. Το μεγάλο βάρος έπεσε στα έργα υποδομής. Έργα υποδομής μακριά από πελατειακές λογικές Φωνάξαμε τους δημάρχους, ο Γιάννης φώναξε τους δημάρχους και τους είπε φέρτε μου τα ώριμα έργα, φέρτε μου μελέτες και εμείς θα χρηματοδοτήσουμε. Και με τα χρήματα που εξασφαλίσαμε από τον αυτοτελή πόρο, από τα τέλη μεταβίβασης αυτοκινήτων στην τότε Υπερνομαρχία, σημερινή Περιφέρεια, καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε δεκάδες έργα Υποδομής πολύ σημαντικά αντιπλημμυρικά, οδικά, λημμάτων και βέβαια έργα που αφορούσαν το περιβάλλον.

Κάναμε κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό έργο, χώρους αθλητισμού για τα παιδιά, παιδικές χαρές σε όλους τους δήμους. Το δεύτερο που προσπαθήσαμε να κάνουμε, ήταν να γίνουμε συνώνυμο, γίναμε νομίζω συνώνυμο, της προστασίας της δημόσιας υγείας, μια ξεχασμένη αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης. Αξιοποιήσαμε τότε την εμπειρία που είχαμε στους ολυμπιακούς αγώνες, και σαρώσαμε σε ελέγχους τις κεντρικές αγορές, τα σούπερ μάρκετ, τα κυλικεία, αλλά ακόμα και τα σχολικά λεωφορεία. Όλα αυτά δεν υπήρχαν πριν την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς.

Στηρίξαμε το πράσινο, έγιναν δύο τεράστια έργα στην Αττική, το Αττικό Άλσος και το Πεδίο του Άρεως που έγιναν διαμάντια με απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και δυστυχώς καταρρέουν σήμερα. Γιατί κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να τα διαχειριστεί, να τα προστατέψει και να τα παραδώσει με ασφάλεια στους πολίτες. Δεν ακολούθησαν τίποτα από αυτά που είχαμε εμείς προετοιμάσει τότε.

Δώσαμε σημαντικό αγώνα για μια φιλική διοίκηση μέσα από τα ΚΕΠ, νέες λειτουργικές υπηρεσίες και κτήρια, την απλούστευση διαδικασιών και την άμεση πρόσβαση του πολίτη στην ενημέρωση. Η μείωση του χρόνου της εξυπηρέτησης του πολίτη μέχρι και 70% για τις περισσότερες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, απέδειξε ότι το τέρας της γραφειοκρατίας δεν είναι ανίκητο.

Να γίνει η αυτοδιοίκηση ο μοχλός ανάπτυξης της χώρας

Στις μέρες μας αυτό που χρειάζεται είναι ακόμη μεγαλύτερη αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση. Μπορεί να γίνει η αυτοδιοίκηση ο μοχλός ανάπτυξης της χώρας, Απέδειξε στα δύσκολα χρόνια ότι μπορεί και αντέχει να διαχειριστεί και την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία.
Εμείς θα διεκδικήσουμε αυτή την μεγάλη ανατροπή που πρέπει να γίνει.

Για την εθνική συνεννόηση: Ενωμένοι μπορούμε πολλά

Κρατώ αυτό που είπε ο Κώστας ο Πολίτης που για άλλη μια φορά δείχνει τον δρόμο: «ενωμένοι μπορούμε πολλά».

Η παράταξη μας πλήρωσε μεγάλο κόστος, γιατί έβαλε πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας και θα συνεχίσουμε να το βάζουμε. Κοιτάμε πάνω από το κομματικό συμφέρον. Γι αυτό έχουμε κάνει σημαία την εθνική συνεννόηση. Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή για τον τόπο, μια δική μας συμφωνία για να βγάλουμε τη χώρα με ασφάλεια από την κρίση και τα μνημόνια. Για να υπηρετήσουμε όλοι μαζί, για να υλοποιήσουμε το νέο μεγάλο εθνικό στόχο, που είναι να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους και δεν μιλώ γι αυτά που θέλουν να φύγουν, αλλά γι αυτά που φεύγουν γιατί δεν μπορούν να μείνουν.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: