Θυμάστε όταν η ευρωπαϊκή οικονομία σημείωσε βουτιά και η Ελλάδα χρειάστηκε διάσωση; Οι Έλληνες κατηγορήθηκαν ότι είναι τεμπέληδες και δεν πληρώνουν τους φόρους τους…
Εάν η ατιμία ήταν φορολογικό έσοδο, η Ελλάδα ίσως να βρισκόταν ένα βήμα πιο κοντά στο να λύσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα, έγραφαν το 2013 οι New York Times, σημειώνει με σημερινό της δημοσίευμα η Washington Post και επιχειρεί να αποκαταστήσει την αλήθεια.

“Όπως αποδεικνύεται, οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά. Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από οποιονδήποτε άλλο στην Ευρώπη – ακόμα περισσότερο και από τους εργασιομανείς Αμερικανούς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ”, σημειώνει η εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό εργατικό δυναμικό δούλεψε κατά μέσο όρο 2.034 ώρες το 2012, περισσότερες από τις 34 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Οι Γερμανοί δούλεψαν 1.397 ώρες και οι Ελβετοί 1.619 ώρες.

Βέβαια, η Washington Post επισημαίνει πως οι πολλές ώρες δουλειάς δεν συνεπάγονται πάντα και υψηλή παραγωγικότητα.
Και σημειώνει πως παρότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ, δεν είναι πλούσιοι. “Όπως συμβαίνει με τους φτωχούς παντού, πρέπει να δουλεύουν περισσότερο για να τα βγάζουν πέρα”.

Δείτε τα αποτελέσματα της μελέτης: