: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές παραπάνω λεπτομέρειες.

Τι ισχύει για τα παιδιά

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πώς θα γίνουν ακόμα πιο εντατικοί οι όσο έρχονται και άλλα σκευάσματα για τις ηλικίες 18-29

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας τον ANT1 «σε πολύ σύντομο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τα άλλα σκευάσματα». Σημειώνεται ότι προς το παρόν οι ηλικίες 18-29 εμβολιάζονται μόνο με το μονοδοσικό Johnson&Johnson.

Σχετικά με αυτούς που έχουν νοσήσει από , επανέλαβε ότι, αρκεί μία δόση για τη θωράκισή τους, ενώ εξήγησε πως αν κάποιος έχει προγραμματισμένο ραντεβού και νόσησε πρόσφατα, θα λάβει τώρα ένα μήνυμα ακύρωσής του και μετά από έξι μήνες, θα του έρθει άλλο μήνυμα για νέο ραντεβού.

Ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον των παιδιών 12-15 ετών και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει τις επόμενες μέρες το ελληνικό πλάνο. «Εμείς σαν επιχειρησιακός μηχανισμός, είμαστε έτοιμοι», σημείωσε σχετικά.

Όσο για το πότε θα τα παιδιά, είπε πως «πρέπει να έχουμε τις οδηγίες για από Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και θα προχωρήσουμε όπως στις άλλες ηλικίες ανάλογα με τη διαθεσιμότητα».

Αναφορικά με τα σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας είπε πως 14 μέρες μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν έχει κάποιος λόγο για να υποβληθεί σε self test και προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες.