Δεν αποκλείει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Deutsche Bank

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔20/01/2017 - 11:13 | Author: Newsroom Ipaidia

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την Deutsche Bank σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα ο διευθύνων σύμβουλός της Τζον Κράιαν, καθώς υπάρχουν ακόμα ρυθμιστικές αβεβαιότητες που επιβαρύνουν τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο κ. Κράιαν δήλωσε πως είναι πάγια θέση της τράπεζας να μην προχωρεί σε αύξηση κεφαλαίου όταν υπάρχουν άλλες επιλογές, ωστόσο ανέφερε μια σειρά ζητημάτων που δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

«Έχω ξαναβρεθεί σε ρόλο οικονομικού διευθυντή άρα γνωρίζω ποτέ να μη λέω ποτέ», είπε, ερωτηθείς για την πιθανότητα αύξησης κεφαλαίου στα επόμενα ένα με τρία χρόνια.

Ο κ. Κράιαν πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ακόμα σαφήνεια για τους νέους κανόνες προληπτικής ρύθμισης, προσθέτοντας πως εξακολουθεί να υπάρχει «υψηλή αβεβαιότητα» για τους κανονισμούς της Βασιλείας για το χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Αναφορικά με τον διακανονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων, ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν τέθηκε το ενδεχόμενο κρατικής διάσωσης. Τελικά, οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό 7,2 δισ. δολ.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: