53χρονη καθαρίστρια: «Εκλαιγα και εκλιπαρούσα για μια δεύτερη ευκαιρία»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/11/2018 - 22:29 | Author: Newsroom Ipaidia

«Ηθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου», λέει η γυναίκα η καταδίκη και η φυλάκιση της οποίος έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων – Εκτός από τα δέκα χρόνια κάθειρξη χάνει και τα ένσημα για τα χρόνια που δούλεψε στο δημόσιο

«Ηθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Γονείς δεν είχα. Σε χαμόσπιτο τα μεγάλωσα. Δεν το έκανα για να κάνω πλούτη. Ήθελα να μεγαλώσω εγώ τα παιδιά μου. Τα κατάφερα και είμαι περήφανη που τα μεγάλωσα και ας πληρώνω αυτά που πληρώνω».

Η φωνή της γυναίκας που τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει γνωστή στο πανελλήνια ως η «53χρονη καθαρίστρια» αποπνέει αξιοπρέπεια. Μιλά μέσα από τις φυλακές του Ελεώνα Θηβών στη δημοσιογράφο του Ταχυδρόμου του Βόλου Βάσω Σαμακοβλή και περιγράφει μια ζωή τόσο δύσκολη, όσο δύσκολα -οι περισσότεροι, τουλάχιστον- μπορούν να φανταστούν. Αυτά που εξιστορεί μοιάζουν να αφορούν κινηματογραφική ηρωίδα μετεμφυλιακής ελληνικής ταινίας.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο για τη συμπαράσταση», λέει και χαρακτηρίζει άδικη την ποινή της. «Δεν ήξερα ότι ήταν τα πράγματα έτσι», συνεχίζει και εξηγεί: «Μπήκα φυλακή, δεν ήθελα να μπλέξω. Ηθελα μια δουλειά. Δεν είχα δουλειά, ερχόταν η Πρόνοια…. Εμενα σε ένα χαμόσπιτο και δεν ήθελα να μου πάρουν τα παιδιά. Ετσι έκανα αυτό το έγκλημα που έκανα. Για μια τάξη…»
Η φωνή της προδίδει μια γυναίκα που έχει λυγίσει. «Δούλεψα όμως, Ούτε τα έκλεψα, πρόσφερα στο κράτος, ούτε πλούτη έκανα. Δεν ήξερα γράμματα και δεν ήξερα ότι ήταν τόσο κακό. Είπα στο δικαστήριο: σας εκλιπαρώ, δώστε μου μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά δεν με άκουσαν. Εκλαιγα και ζητούσα συγγνώμη. Να πληρώσω έλεγα, αλλά όχι με αυτή την ποινή. Εκανα αδίκημα, να πληρώσω. Οχι με αυτή την ποινή. Στο πρώτο δικαστήριο που έριξαν 15 χρόνια, στο δεύτερο παρακαλούσα: έλεγα μήπως ήταν μάνες και με καταλάβαιναν». Η «53χρονη καθαρίστρια», αποκαλύπτει όμως και άλλη μια παράμετρο της εξοντωτικής ποινής της: «Εχασα τη δουλειά μου και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Με έσβησαν από το μητρώο. Ηταν σα να μη δούλεψα ποτέ…»

Μετά την πρωτοφανή θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει εξαιτίας της απαράδεκτης απόφασης του δικαστηρίου να την καταδικάσει σε 10 χρόνια κάθειρξης η γυναίκα πλέον παρακολουθεί τις εξελίξεις και είπε ότι ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

ΓΓ Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων για καθαρίστρια: Έχουμε ζητήσει αλλαγή του νόμου

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso