Τηλεκπαίδευση – Webex: Συνεχίζονται τα προβλήματα για δεύτερη μέρα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2020 - 09:42 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 10/11/2020 - 09:50

: Προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καθώς δεν μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα  για να πραγματοποιηθεί η τηλεκπαίδευση .

: Νέα προβλήματα με την πλατφόρμα

Tο ipaidia.gr έχει λάβει καταγγελίες διευθυντών σχολείων για προβλήματα σύνδεσης στην πλατφόρμα. Ωστόσο,  προς το παρόν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά καθώς μεγάλος αριθμός μαθητών κάνει μάθημα μέσω της πλατφόρμας Webex κανονικά.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα δημοσιεύτηκαν νέες οδηγίες από την  Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας . Πιο συγκεκριμένα:

- Έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

- Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

- Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.

Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο.

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Να ενισχυθούν τώρα τα δημόσια συστήματα τηλεκπαίδευσης

Εκπαιδευτικοί: «Η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία και στην τηλεκπαίδευση παίρνει απουσία»

ΚΝΕ: «Το ανέκδοτο της χρονιάς: Η τηλεκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας!»

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: