Τί γίνεται με τη λειτουργία του ΣΑΕΠ για την αναγνώριση των πτυχίων Κολεγίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/11/2015 - 13:23 | Author: Newsroom Ipaidia

Στο απόλυτο «μηδέν» βρίσκεται η λειτουργία του ΣΑΕΠ για την αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων των Κολεγίων, προκαλώντας την οργή και αγανάκτηση στους δύο και πλέον χιλιάδες πτυχιούχους οι οποίοι περιμένουν πάνω από ένα χρόνο να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά προσόντα τους και η επαγγελματική τους ισοδυναμία.

Αιτία της απαράδεκτης καθυστέρησης αποτελεί η νέα αναστολή λειτουργίας του αρμόδιου Συμβουλίου, του ΣΑΕΠ, καθώς λόγω της μετονομασίας και διάσπασης υπουργείων, θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί, αφού, σε αυτό συμμετέχει κι ένας εκπρόσωπος από κάθε υπουργείο.

Παρότι πέρασαν δύο μήνες από την τελευταία μετονομασία των υπουργείων , εκτός από ένα υπουργείο κανένα άλλο δεν όρισε εκπρόσωπο στο ΣΑΕΠ, με αποτέλεσμα να μη συγκροτείται εκ νέου, για να εξετάσεις τους φακέλους των πτυχιούχων που περιμένουν την αναγνώριση τον περασμένο Ιανουάριο το ΣΑΕΠ ανέστειλε και πάλι τη λειτουργία του λόγω συγχωνεύσεων υπουργείων με αποτέλεσμα η συγκρότηση του να γίνει τον Απρίλη, δηλαδή χρειάστηκαν τρεις μήνες. Στο διάστημα αυτό και μέχρι τον Αύγουστο το ΣΑΕΠ συνεδρίασε 6 φορές, στη διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν εκατοντάδες αιτήσεις πτυχιούχων.

Σήμερα θα πρέπει οι υπουργοί όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων να ορίσουν από ένα εκπρόσωπο και στη συνέχεια να γίνει η συγκρότηση του ΣΑΕΠ.

diorismos.gr

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    ideascentral

    europalso