Σχετικά με την απαλλαγή των διευθυντών σχολείων από την υποβολή πόθεν έσχες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/03/2019 - 19:20 | Author: Newsroom Ipaidia

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε. |  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχετικό ερώτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία: «…πρόσωπα που διαχειρίζονται χρηματικά ποσά για λογαριασμό σχολείων δεν εμπίπτουν στις υποχρεώσεις του νόμου»,

Καλεί

Το Υπουργείο Εσωτερικών να αποστείλει άμεσα διευκρινιστική εγκύκλιο προς όλους τους Δήμους της χώρας με την οποία να τους ενημερώνει για την απαλλαγή των Διευθυντών καθώς και των Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων από την υποχρέωση υποβολής «Πόθεν Έσχες», ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες τους να σταματήσουν να τους δηλώνουν ως υπόχρεους για υποβολή «Πόθεν Έσχες».

Οι δε Δήμοι που τους έχουν ήδη δηλώσει ως υπόχρεους θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε υποβολή τροποποιητικών καταστάσεων στις οποίες να μην συμπεριλαμβάνονται πλέον οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral