Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Αμαρουσίου, «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και  «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» , εξέδωσαν Δελτίο τύπου για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους , τη ΔΟΕ αλλά και τον Τύπο για την παράσταση διαμαρτυρίας που εξελίχθηκε τη Μ. Δευτέρα έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β’ Αθηνών.

Συγκεκριμένα, τα αιτήματα των σχολικών μονάδων ήταν να γίνει μονιμοποίηση στους Νεοδιόριστους Εκπαιδευτικούς . Να σταματήσουν τις αλλεπάλληλες διώξεις σε συναδέλφους που δεν πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση  αλλά και τις συμπτύξεις τμημάτων των Νηπειαγωγείων.

  Παρακάτω αναλυτικά το Δελτίο Τύπου με τις ενέργειες των Συλλόγων: 

« Από την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Αμαρουσίου, «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ») στη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας για α) τη Μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών, β) τη δίωξη συναδέλφων για τη μη πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης και γ) τις συμπτύξεις τμημάτων στα νηπιαγωγεία

Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας των 3 Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας (Αμαρουσίου, «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ):

1. Και από τα τρία σωματεία επιδόθηκε δια δικαστικού επιμελητή εξώδικο προς τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας (σύμφωνα και με την απόφαση της ΔΟΕ) σχετικά με το θέμα της μονιμοποίησης των συναδέλφων μας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020, διότι η σχετική διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης δεν έχει εκδοθεί από τον Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και το ΠΥΣΠΕ με βάση τον προβλεπόμενο νόμο 4589/2019.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας δεν έχει προχωρήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης ενώ την ίδια στιγμή σε άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά). Τα σωματεία δεσμεύονται ότι δεν θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και θα αξιοποιήσουν όποιο δυνατό μέσο για να υλοποιηθεί το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων μας χωρίς προαπαιτούμενα και εκβιασμούς, να προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων, όπως οφείλει να πράξει η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και να σταματήσει ο εκβιασμός στην πλάτη τους ώστε να εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

2. Σε υψηλούς τόνους οι εκπρόσωποι των σωματείων καταγγείλαμε τη Διεύθυνση και καλέσαμε να σταματήσει και να μην προχωρήσει σε άλλη δίωξη συναδέλφων που δεν πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση λόγω των χιονοπτώσεων. Όπως είναι γνωστό, ο Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας, κ. Μπαμπαρούτσης παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο 3 συναδέλφισσες μας εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ», επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της κακοκαιρίας των τριών ημερών του περασμένου Φεβρουαρίου, που οι σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως είχε ανακοινωθεί τόσο από τους Συλλόγους όσο και από την ΔΟΕ, το σπίτι μας δεν είναι εργασιακός χώρος, οι συνάδελφοι δεν είναι αυτονόητο ότι διαθέτουν των απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό και τις συνθήκες για να πραγματοποιήσουν την τηλεκπαίδευση και επίσης δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στα σχολεία κατά την κακοκαιρία όταν αυτά ήταν κλειστά με απόφαση της περιφέρειας.

Αυτές οι διώξεις δεν αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες συναδέλφισσές, τις οποίες στηρίζουμε αλλά αποτελεί δίωξη εναντίον του συνόλου των εκπαιδευτικών και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε και θα την αποκρούσουμε.

  3. Οι Σύλλογοι διεκδίκησαν τώρα με τη λήξη των εγγραφών να μην προχωρήσει η Διεύθυνση σε περαιτέρω συμπτύξεις τμημάτων και να λάβει υπόψη και τον αριθμό των μαθητών αλλά και τις εισηγήσεις των Συλλόγων Διδασκόντων που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες των μαθητών και τις διαγνωσμένες περιπτώσεις από τα ΚΕΔΑΣΥ. Ειδικά για τα Νηπιαγωγεία, κανένα κενό δε ζητήθηκε φέτος από το ΠΥΣΠΕ Β ΄Αθήνας να συσταθεί ως οργανικό, για άλλη μια χρονιά, με αποτέλεσμα η εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, ενώ θα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί με διορισμούς, σύσταση οργανικών θέσεων και νέα σχολικά κτήρια, για άλλη μια χρονιά θα λειτουργήσει σε βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών, αφού ήδη ο αριθμός των παιδιών είναι μεγάλος και στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες, ακόμα και σε κοντέινερ σε πολλά σχολεία της περιοχής μας.

Από τις/τους αρμοδίους της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας ειπώθηκαν: α) για τα θέματα της μονιμοποίησης και τις πειθαρχικές διώξεις των συναδέλφων μας δε δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση ή δέσμευση πάνω σε αυτά τα σοβαρά ζητήματα που έθιξαν τα σωματεία στη συνάντηση με τη Διευθύντρια εκπαιδευτικών θεμάτων και αναπληρώτρια Διευθύντρια Π.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Νίνου, β) για τη δημιουργία – σύμπτυξη τμημάτων δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν κατά περίπτωση λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις και τις προτάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και τη λειτουργία της προηγούμενης χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε κανένα τμήμα να μην κλείσει, καμία οργανική να μη χαθεί και όλοι οι μαθητές να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση!

Η μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων θα επιβληθεί από τους μαζικούς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ ».