Προσλήψεις αναπληρωτών: Προτεραιότητα σε δασκάλoυς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/05/2016 - 13:30 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 21/01/2021 - 22:54

Προτεραιότητα σε προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και μονίμων εκπαιδευτικών στην ειδικότητα των δασκάλων θα δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τόσα δήλωσε χθες στην Καλλιθέα ο υπουργός Παιδείας.

Άλλωστε, κατά το Νίκο Φίλη, σχολείο όπου ο πυλώνας του δεν είναι ο δάσκαλος δεν είναι δημοτικό.

Ο υπουργός άφησε μικρό παραθυράκι για προσλήψεις για τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων καθώς και για αυτούς υπάρχει χώρος αλλά περιορισμένος.

Πάντως χθες το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία διευρύνονται οι δικαιούχοι γονείς για το Ολοήμερο Δημοτικό αφού σε αυτούς εντάσσονται άνεργοι και ευπαθείς ομάδες, χωρίς όμως να χάνουν την προτεραιότητα τα παιδιά των εργαζόμενων γονέων.

Επίσης, ο υπουργός διατηρεί υπό προϋποθέσεις και την πρωινή ζώνη για την ενδεχόμενη κατάργηση της οποίας υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο το εξής:

Δύναται να συγκροτείται τμήμα Πρόωρης Υποδοχής μαθητών (7:00-8:00) σε σχολεία όπου διαπιστώνεται σχετική ανάγκη. Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα και των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρόωρης Υποδοχής μαθητών είναι οι 7 μαθητές για σχολεία με λειτουργικότητα έως 8/θέσια και 10 μαθητές για σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω. Η συγκρότηση και η λειτουργία τμήματος Πρόωρης Υποδοχής μαθητών γίνεται ύστερα από σχετική τεκμηριωμένη πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων και θετική εισήγηση του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου, με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και έγκριση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.


 • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !   • express

    europalso

   Enter your email address: