ΠΟΣΥΠ: Ο αγώνας τώρα διορίζεται

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/08/2018 - 10:32 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Ομοσπονδία μας με έκπληξη παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας, όπου λίγους μήνες μετά την έκδοση του νέου Οργανισμού (Π.Δ. 18/2018) και χωρίς να υπάρξει δημόσια διαβούλευση ή συζήτηση με τους εργαζόμενους, η πολιτική ηγεσία προχωράει με το νομοσχέδιο του ΥΠΠΕΘ ¨Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις¨ σε δομικές αλλαγές με το σπάσιμο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης σε δύο χωριστές Γραμματείες.

Στην αιτιολογική έκθεση μαθαίνουμε την αναγκαιότητα διάσπασης:

« με την ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής το Μάιο του 2018 κρίνεται ως απαραίτητο επόμενο βήμα, η διάσπαση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης σε Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και σε Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, ώστε η πρώτη να αποτελέσει το απαραίτητο εργαλείο για την εξασφάλιση της υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής και του συντονισμού των οριζόντιων ολιστικών πολιτικών», δηλαδή με απλά ελληνικά όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο νόμου άρθρο 32 :

Μία (1) θέση Γενικού /Τομεακού Γραμματέα και στο γραφείο του:

Δύο (2) θέσεις ειδικών συμβούλων,

Δύο (2) θέσεις ειδικών συνεργατών,

Επτά (7) θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού,

Δύο (2) θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, επίσης

Η πλήρωση των θέσεων των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς γίνεται με μετάταξη ή απόσπαση προσωπικού …. κατά παρέκκλιση των διατάξεων για το ΕΣΚ (Ν. 4440/2016, Α΄ 124) και κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού»,

δηλαδή να κάνουμε μία Γραμματεία στο Υπουργείο που θα χειρίζεται θέματα της Νέας Γενιάς με κομματικά μας στελέχη και κομματικό προσωπικό, για να γίνεται εκ του ασφαλούς και η απαραίτητη κομματική δουλειά.

Καλούμε τον Υπουργό να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις που προσβάλουν τη Δημόσια Διοίκηση και να συζητήσει με τους εργαζόμενους την αναγκαιότητα και τις προϋποθέσεις μίας άλλης πολιτικής για τον ευαίσθητο χώρο της Νέας Γενιάς.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso