ΠΕΑΔ – ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

Αλγεινή εντύπωση ,έκδηλη ανησυχία και αγανάκτηση προκαλεί στον κόσμο των  εκπαιδευτικών   οι συνεχείς απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών με ανίατες ασθένειες επειδή τάχα κατά την πρόσληψή τους είχαν λήξει τα απαραίτητα πιστοποιητικά από τα ΚΕΠΑ.

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκφράζει την εντονότατή της αντίθεση και δηλώνει:

1.Οι συνάδελφοι με προβλήματα ανιάτων ασθενειών (μεσογειακή αναιμία σκλήρυνση κατά πλάκας προηγούνται στις προσλήψεις αναπληρωτών λόγω των παθήσεων αυτών και όχι με κριτήριο κάποιο ποσοστό αναπηρίας και πιθανά το 67% που συνήθως ισχύει. Επομένως το Υπουργείο Παιδείας θα είχε κάθε νομικό έρεισμα να υποστηρίζει τα λεγόμενα του αν το κριτήριο πρόσληψης ήταν κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό αναπηρίας το οποίο μπορεί από χρόνο σε χρόνο να είναι ευμετάβλητο.

2.Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενειών δεν ισχύει κάτι τέτοιο εκτός και αν το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι οι ανίατες αυτές ασθένειες θεραπεύονται σαν να είναι ιώσεις. Θα ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστο οι υπάλληλοι και σύμβουλοι του αρμόδιου υπουργείου αν ξέρουν κάτι παραπάνω για τη θεραπεία αυτών των παθήσεων να μας ενημερώσουν παρά να κάνουν ειρωνικά σχόλια χιουμοριστικές παρατηρήσεις στους πάσχοντες συναδέλφους.

Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων σαν να ήταν «λάθος εκ παραδρομής»

Θεωρούμε ότι τέτοιες πράξεις και ενέργειες συνιστούν   κατάφωρη αδικία εναντίον των αναπληρωτών εκπαιδευτικών την οποία δε θα επιτρέψουμε.

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος