: Δείτε αναλυτικά τις  πρώτες δηλώσεις των αριστούχων – «Συστηματικό διάβασμα με μέθοδο» – Τι λένε τα παιδιά που .

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βαθμοί των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν. Όπως κάθε χρόνο, κάποιοι είδαν τους κόπους τους να δικαιώνονται, πετυχαίνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες, «αγγίζοντας» δηλαδή το άριστο.

Ο Γιάννης Γουζέας συγκέντρωσε 18.550 και ο Σωτήρης Αγγελόπουλος 18.300 μόρια. Όνειρό τους να μπουν στη Νομική Αθηνών, γεγονός που μοιράστηκαν στην κάμερα της ΕΡΤ. Τα ερεθίσματα που τους «τράβηξαν» στη Νομική, η έμφυτη κλίση τους αλλά και το ατελείωτο διάβασμα.

«Ήταν συστηματικό το διάβασμα από πολύ νεαρή ηλικία, με μέθοδο», τόνισε η Νικολέττα Κοντομανώλη που κατάφερε επίσης να διαπρέψει στις Πανελλαδικές.

Όνειρο της της Μελίνας Χατζηδάκη ήταν η Αγγλική Φιλολογία και το πέτυχε. «Νομίζω ότι έγραψα σε κάθε μάθημα αυτό που μου άξιζε, αυτό για το οποίο προετοιμαζόμουν όλη τη χρονιά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, χειρότερες επιδόσεις συγκριτικά με πέρυσι καταγράφηκαν στα μαθήματα: Ιστορία, Οικονομία, Χημεία και Φυσική. Άνοδος των βάσεων αναμένεται στις οικονομικές σχολές, στις ιατρικές θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα ενώ στο δεύτερο πεδίο θα υπάρξει πτώση, κατά τους ειδικούς.

Οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν τέλος Ιουλίου και η διαμόρφωσή τους θα καθοριστεί και από τη ζήτηση που θα εμφανίσουν οι σχολές, όταν οι υποψήφιοι «κλειδώσουν» τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό.

«Για μια ακόμη χρονιά, σχεδόν τρεις στους τέσσερις υποψηφίους έλαβαν SMS με τη βαθμολογία τους στις Πανελλαδικές. Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε την τεχνολογία για να εξυπηρετήσουμε τους μαθητές» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.