ΟΛΜΕ – Δηλώσεις μετά την συνάντηση (βίντεο)

real.gr

…………………………………………………………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, συναντήθηκαν την Τετάρτη οι συνδικαλιστές των καθηγητών δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ), προκειμένου να συζητήσουν το επίμαχο μέτρο της αύξησης των δύο ωρών στο ωράριό τους που θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη χρονιά. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικόλαος Παπαχρήστος, «δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση». Την Πέμπτη θα αποφασίσει η ΟΛΜΕ αν θα προκηρύξει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον υπουργό, ο Ν. Παπαχρήστος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη» καθώς «σε όλα τα βασικά ζητήματα δεν υπήρξε καμία ταύτιση». Υπογράμμισε ότι «όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ενδεχόμενο επιστράτευσης σε περίπτωση απεργίας εν μέσω των πανελλαδικών, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ τόνισε ότι «οι καθηγητές δεν φοβούνται την επιστράτευση. Θα γυρίσουμε στα σχολεία και θα κοιτάξουμε οι συνδικαλιστές στα μάτια τους καθηγητές».

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσουν αύριο προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους και να αποφασίσουν εάν θα προκηρύξουν τελικά απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις ή όχι.

http://www.enet.gr

……………………………………………………………………………………………..

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε στην ΟΛΜΕ το υπουργείο Παιδείας, ώστε να αποφευχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες των Πανελλαδικών.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο υπουργός Παιδείας πρότεινε οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώνουν το επιπλέον δίωρο διδασκαλίας, έχοντας τρεις επιλογές σχολείων εντός της περιφέρειας, που διδάσκουν. Δηλαδή θα διαλέγουν σχολεία και δεν θα μετακινούνται σε πολύ μακρινές περιοχές.

Αν κάποιος όμως δεν προχωρά σε αυτές τις επιλογές, αυτομάτως θα μπορεί να μετατεθεί, όπου επιλέξει το υπουργείο.

Ο υπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς “να βάλουν πλάτη” σε μια δύσκολη περίοδο από τη χώρα και πρόσθεσε ότι πιστεύει πώς κανένας καθηγητής δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στη διεξαγωγή των πανελλαδικών.

από

Αρνητικοί οι εκπαιδευτικοί

Πάντως οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του υπουργείου.

Όπως δήλωσαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματα τους

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη, προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους με βάση τα αποτελέσματα της συνάντησής τους με τον υπουργό Παιδείας και να αποφασίσουν εάν θα προκηρύξουν τελικά απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις ή όχι.

Την πρόταση για απεργία έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν οι περισσότεροι συνδικαλιστές στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών από την επόμενη σχολική χρονιά από 21 σε 23 ώρες και τις επακόλουθες παρενέργειές της.

Ωστόσο, υπήρξε προβληματισμός και δεν είναι βέβαιο ότι η πρόταση για κινητοποιήσεις θα περάσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και αν η ΟΛΜΕ πάρει απόφαση για απεργία, αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί στις 15 Μαΐου από τις τοπικές συνελεύσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ).