ΟΙΕΛΕ – ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/04/2014 - 23:22 | Author: Newsroom Ipaidia

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Για το τεράστιο σκάνδαλο που αποκάλυψε σήμερα η ΟΙΕΛΕ, απέστειλε σήμερα ενημερωτική επιστολή προς τους Αρχηγούς των κομμάτων καθώς και τις λίστες αδειοδότησης του ΕΟΠΠΕΠ, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των κομμάτων τους στη Βουλή και καθορισμό άμεσης συνάντησης μαζί τους.

Αθήνα, 10/4/2014

Αριθμ. Πρωτ:37885

Όπως σας έχουμε γνωστοποιήσεις με προηγούμενες επιστολές μας η κατάσταση στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης έχει ξεφύγει πλέον από κάθε όριο. Η Κυβέρνηση με χαριστικές ρυθμίσεις προικοδοτεί μια συντεχνιακή ομάδα σχολαρχών με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και με θεσμικά «δώρα» (τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων). Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον που έχετε επιδείξει για ζητήματα που αφορούν τον χώρο της Παιδείας και με γνώμονα ότι η θεσμική καταρράκωση της ιδιωτικής εκπαίδευσης προκαλεί σοβαρή αλλοίωση του δημόσιου και κοινωνικού εκπαιδευτικού αγαθού, λαμβάνουμε σήμερα την πρωτοβουλία να σας ενημερώσουμε για μια νέα, συγκλονιστική υπόθεση διαφθοράς που ενέσκηψε την ιδιωτική εκπαίδευση με την ελπίδα ότι θα παρέμβετε άμεσα.

Σας επισυνάπτουμε ενημερωτικά δελτίο τύπου της ΟΙΕΛΕ σχετικά με το «κόλπο» που έστησαν με νομοθετική ρύθμιση-ρουσφέτι σχολάρχες και κυβέρνηση, ώστε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία κλείνοντας το παλιό «σχολείο» και ξανανοίγοντάς το με διαφορετική εταιρική επωνυμία να απαλλαγούν πλήρως από τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις της δήθεν παλιάς εταιρείας, κερδίζοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Επισυνάπτουμε, επίσης, λίστα του ΕΟΠΠΕΠ που περιέχει αιτήσεις αδειοδότησης σχολείων που έκαναν χρήση της κομπίνας, ιδρύοντας δήθεν «νέα» σχολεία στους ίδιους χώρους με τα δήθεν παλαιά σχολεία. Οι μόνες διαφορές είναι στο (συνήθως ελαφρώς παραλλαγμένο) όνομα και στο φυσικό πρόσωπο που εκπροσωπεί τη νέα εταιρεία (συνήθως συγγενής πρώτου βαθμού του παλαιού ιδιοκτήτη). Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι στη λίστα περιλαμβάνονται και μερικά νόμιμα σχολεία (ξένα σχολεία που αδειοδοτούνται πλέον ως ελληνικά και καινούρια σχολεία).

Ζητούμε το κόμμα σας να αναλάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ώστε το σκάνδαλο της φοροαποφυγής μιας ολιγομελούς ομάδας προνομιούχων επιχειρηματιών, την ώρα που η ελληνική κοινωνία – τα συνήθη υποζύγια – εξαθλιώνονται από την υπερφορολόγηση, να έλθει στο φως. Ζητούμε, τέλος, τον καθορισμό συνάντησης μαζί σας για να σας εκθέσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και γενικότερα το γιγάντιο πρόβλημα ανομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.Δείτε εδώ τη σχετική επιστολή της ΟΙΕΛΕ • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso