Οι αιώνιοι φοιτητές δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/04/2015 - 02:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά: «Η επιστροφή των αιώνιων φοιτητών στα Πανεπιστήμια δεν κοστίζει στον προϋπολογισμό».

Όπως δήλωσε ο υπουργός στο Βήμα Fm το μόνο λειτουργικό κόστος στα πανεπιστήμια είναι ένα απλό πάτημα κουμπιών για να επαναγραφεί, μόνο σε περίπτωση που το θελήσει.

«Από εκεί και πέρα, είναι ψευδο-πρόβλημα, διότι οι λεγόμενοι αιώνιοι φοιτητές αφενός δεν κοστίζουν τίποτα και αφετέρου η διαγραφή τους είναι μια τεράστιου μεγέθους διοικητική πράξη, διότι για να διαγραφεί χρειάζεται να γίνει διαπιστωτική πράξη για καθένα φοιτητή χωριστά» πρόσθεσε ο κ. Μπαλτάς.

Πανεπιστήμια και αξιολόγηση των καθηγητών

Για τα πανεπιστήμια και την αξιολόγηση των καθηγητών ο κ. Μπαλτάς δήλωσε: «Σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, οι καθηγητές αξιολογούνται κατά την κρίση τους και κατά την εξέλιξή τους. Πολλά τα ιδρύματα το έχουν καθιερώσει αυτό. Στο Πολυτεχνείο, από το οποίο προέρχομαι, γινόταν κάθε χρόνο. Αυτό που μπερδεύεται συνήθως, είναι ότι η αξιολόγηση των καθηγητών σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου γίνεται έτσι. Αυτό που κι εμείς έχουμε εγκαινιάσει σιγά σιγά και το ακολουθούμε, είναι η αξιολόγηση πανεπιστημιακών τμημάτων ένα προς ένα σε σχέση με το πώς πηγαίνουν, πώς προχωρούν. Πέρασε όλο το ελληνικό πανεπιστήμιο από αυτή τη διαδικασία και συνεχίζουν σε αυτή τη γραμμή χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τέλος, προανήγγειλε ενημερωτικές συναντήσεις του με όλους τους προκατόχους του στο υπουργείο, μετά τη Μαριέττα Γιαννάκου.

mycampus.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral