Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εκπαιδευτικών λειτουργών Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας , απέναντι στην αντιπαιδαγωγική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για ζωντανή από τις σχολικές αίθουσες με χρήση κάμερας που υπονομεύει την παιδαγωγική και κοινωνική σχέση εμπιστοσύνης Μαθητή και Δασκάλου και μετατρέπει τη σχολική εκπαίδευση σε reality.

 

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας

Η κάμερα μπορεί να ταιριάζει σε μια ακαδημαϊκή διάλεξη, μια παρουσίαση σε επιστημονικό συνέδριο, ένα σεμινάριο επαγγελματικής κατάρτισης ενηλίκων ή επιχειρηματικών στελεχών. Η κάμερα δεν ταιριάζει στην παιδαγωγική φύση της σχολικής διδασκαλίας.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας στηρίζει και συμμετέχει στην προκήρυξη απεργίας – αποχής, που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ / 20.05.2020, από την εφαρμογή των διατάξεων της ΚΥΑ 57233/Υ1/2020 [ΦΕΚ 1859/Β/15-5-2020] «Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση» και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων και διεκδικεί την κατάργηση της αντιπαιδαγωγικής νομοθετικής ρύθμισης του ΥΠΑΙΘ.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να καταργηθεί η νομοθετική ρύθμιση και η Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης.