Μηνύματα Διευθυντών εκπαίδευσης που αποχωρούν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/02/2016 - 10:17 | Author: Newsroom Ipaidia

Μηνύματα Διευθυντών εκπαίδευσης που αποχωρούν

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΔΕ ΧΑΝΙΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνεργάτες

Ανέλαβα ως Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων τον Δεκέμβριο του 2013.Η μικρή μου αυτή θητεία αποτελεί για μένα ένα αξιομνημόνευτο κομμάτι της ζωής.

Αποχωρώ σήμερα με αισθήματα πληρότητας και νοσταλγίας. Επιθυμία και στόχος από την αρχή ήταν να κρατήσω αλλά και να προσφέρω κάτι ελάχιστο στη δημιουργική εκπαιδευτική ζωή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Γνώρισα ως Διευθυντής σπουδαίους, ικανούς και αφοσιωμένους συναδέλφους και εργαζόμενους. Μοιράστηκα μαζί τους τις επιτυχίες ,τις αποτυχίες, το όραμα, τις προκλήσεις της δημιουργίας και το στόχο να χτίσουμε μαζί μια δυναμική, καινοτόμο, ποιοτική εκπαίδευση, με σεβασμό στον εκπαιδευτικό, στον γονέα, στον μαθητή και στη μαθήτρια με αξιοκρατία, συλλογικότητα, αποτελεσματικότητα και εντιμότητα. Είναι δύσκολο να αποτιμηθεί αν πράγματι υπήρξε αυτή η εκπαιδευτική προσφορά. Χρειάζεται μια χρονική απόσταση για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα που θα συνεκτιμηθούν στο πλαίσιο του κοινωνικού συγκείμενου της οικονομικής και κοινωνικής μας κρίσης. Ένα όμως είναι επιβεβαιωμένο απ’ την πραγματικότητα. Στη διάρκεια αυτής της θητείας περιλαμβάνονται τα σκληρότερα χρόνια της κρίσης. Μια εποχή που όλοι και ο καθένας ξεχωριστά προσπάθησε περισσότερο. Μια εποχή που τίποτα δεν ήταν εύκολο και γενναιόδωρο. Μια εποχή που η Διεύθυνσή μας κατάφερε να μη σιωπήσει, να μη συρρικνωθεί. Αντίθετα, συνέχισε δυναμικά και αναπτυξιακά το παιδαγωγικό και διοικητικό της έργο, χωρίς διακρίσεις, με περιορισμένα μέσα, αλλά με πείσμα, με ρίσκο και χωρίς κανενός είδους επανάπαυση. Είχα το προνόμιο να ηγηθώ ικανών, δημιουργικών, έντιμων, αξιόπιστων και αφοσιωμένων ανθρώπων που δύσκολα συναντάς στην επαγγελματική σου ζωή και να διαμορφώσω μαζί τους μια ενιαία αντίληψη-φιλοσοφία για το πώς κτίζεις συλλογικά μια αξιοκρατική θεώρηση για την εργασία και την εκπαίδευση ανθρώπων.
Όμως κάθε αρχή έχει ένα τέλος. Αλλά και από κάθε τέλος ξεκινάει μια καινούρια αρχή. Ένα νέο ΠΥΣΔΕ και ένας νέος προϊστάμενος θα πάρουν τη σκυτάλη τις επόμενες ημέρες. Εύχομαι κάθε επιτυχία.
Μου είναι πολύ δύσκολο να αποχαιρετίσω ονομαστικά τους εκατοντάδες αυτούς φίλους και συνεργάτες που μαζί τους πορεύθηκα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Τα δυσκολότερα της μεταπολεμικής μας εκπαιδευτικής ιστορίας. Σε όλους χρωστώ ευγνωμοσύνη για την ειλικρινή τους προσφορά. Κι αν ίσως κάποιους πίκρανα ζητώ, έστω και εκ των υστέρων, συγγνώμη.
Θα ήθελα όμως να σταθώ στην εξαιρετική συνεργασία μου με το διοικητικό προσωπικό της διεύθυνσης σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Χαίρομαι που τους αφήνω τουλάχιστον σε ένα περιβάλλον εργασίας που τους αξίζει, συνδεδεμένο με ισχυρές συναδελφικές σχέσεις. Επίσης αποχαιρετώ εγκάρδια όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους σχολικούς συμβούλους, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, την εκκλησία, τις τοπικές αρχές, καθώς και όλα τα μέλη που υπηρέτησαν στις διάφορες συνθέσεις του ΠΥΣΔΕ Χανίων, που μαζί περάσαμε ατέλειωτες ώρες, που δουλέψαμε ανέφελα και πονέσαμε για διαφάνεια, αξιοκρατία, δημοκρατία και ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές και μαθήτριες του τόπου μας.
Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στο έργο σας, υγεία, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.

Μανούσος Ν. Μαραγκάκης
Διοίκησης Επιχειρήσεων
υπ. Δρ. Διοικητικών Επιστημών Π.Α.


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΕ ΑΡΤΑΣ
Ευχαριστήρια επιστολή

Σε όλους εσάς τους συναδέλφους μου και συνεργάτες οι οποίοι συμμετείχατε στις 8/1/2016 στη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη για την επιλογή Διευθυντή Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας απέναντί μου.
Με εμπιστευτήκατε όπως κι εγώ σας εμπιστεύομαι…
… και προχωράμε όλοι μαζί!
Διατηρώντας και επαυξάνοντας το ήδη συνεργατικό – παιδαγωγικό κλίμα που οικοδομήσαμε, θα συνεχίσουμε την έως τώρα αποτελεσματική συνεργασία μας, προς όφελος της εκπαίδευσης.
Ενισχύοντας το αίσθημα εμπιστοσύνης που μαζί οικοδομήσαμε, θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τη γνώση και τις εμπειρίες, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο, με απώτερο σκοπό την επίτευξη των κοινών μας στόχων.
Είμαι βέβαιος πως η προαναφερόμενη ήδη αγαστή συνεργασία μας θα έχει συνεχώς θετικά και μόνο αποτελέσματα.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Λεωνίδας Γκόρος
Διευθυντής Π.Ε. Άρτας

ΠΕ Δ ΑΘΗΝΑΣ


Αγαπητές /οι συνάδελφοι και συνεργάτες.
Καθώς έκλεισε ένας γόνιμος κύκλος συνεργασίας αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να καταθέσω τις σκέψεις μου σε όλους εσάς που σταθήκατε αλληλέγγυοι αλλά και συνοδοιπόροι σε μια δύσκολη για τη χώρα μας αλλά και την εκπαίδευση χρονική περίοδο.
Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου, ως Διευθυντής της Δ ́ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθήνας, στοχεύσαμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου που θα υπερβαίνει τις παραδοσιακές πρακτικές, ενός σχολείου δημιουργικού, καινοτόμου και βιωματικού.
Πλοηγός σκέψης μου αλλά και πρακτική αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων ήταν η εφαρμογή της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, όπως αυτή προέκυπτε από την εκπαιδευτική νομοθεσία, τους κανόνες δικαίου που ρυθμίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της εκπαίδευσης, σεβόμενος πάντα τον κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας.
Παράλληλα έχοντας σαν γνώμονα ότι μόνο μέσα από συνεργατικές διαδικασίες που θα στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, το διάλογο, τη σύνθεση απόψεων αλλά και προτάσσοντας το ‘’ανθρώπινο πρόσωπο‘’ της διοίκησης κατορθώσαμε να μεγιστοποιήσουμε το παραγόμενο αποτέλεσμα για το καλό των μαθητών μας.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα και έμπρακτη επιβράβευση του έργου που πραγματοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, ότι το 68% του σώματος των Διευθυντών, Υποδιευθυντών και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων με τίμησε με την ψήφο του στην πρόσφατη διαδικασία για την επιλογή νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης. Αυτή η στήριξή σας είναι ό,τι πολυτιμότερο για εμένα.
Για όλα τα παραπάνω θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους Σχολικούς Συμβούλους, τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων, τους υπεύθυνους όλων των υπηρεσιών και των υποστηρικτικών φορέων της εκπαίδευσης, σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στη διοίκηση της εκπαίδευσης καθώς και στους διοικητικούς υπαλλήλους με τους οποίους πορευτήκαμε αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια.
Αισθάνομαι την ειλικρινή ανάγκη να συγχαρώ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που με επαγγελματισμό αλλά και περίσσευμα καρδιάς άσκησαν και ασκούν το έργο τους.
Ευχαριστώ τους γονείς και κηδεμόνες, τους Συλλόγους τους, καθώς και τα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων των εκπαιδευτικών που με μαχητικότητα αγωνίστηκαν, αλλά και συστρατεύθηκαν όπου χρειάστηκε για την επίλυση των όποιων προβλημάτων .
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Δ ́ ΠΥΣΠΕ Αθηνών για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε, η οποία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων μου όλες οι αποφάσεις του Συμβουλίου ήταν ομόφωνες.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Γυρίζω στο σχολείο και στην τάξη μου έχοντας πάντα στο νου και στην καρδιά μου το όραμα για μια καλύτερη παιδεία που την οφείλουμε στη νέα γενιά.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Δ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
με τη σημερινή αποχώρησή μου από τη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω συνολικά αλλά και τον καθένα χωριστά για τη γόνιμη και ειλικρινή συνεργασία, την οποία καλλιεργήσαμε και αναπτύξαμε από κοινού στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιφέρειας μας. Αισθάνομαι πράγματι πολύ τυχερός, γιατί αξιώθηκα να συνεργαστώ μαζί σας την τελευταία πενταετία στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης και να εισπράξω τόσα πολλά από αυτή τη συνεργασία.
Από το 2010, έτος που ανέλαβα Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, στόχος μου ήταν να δημιουργήσω τις ιδανικότερες συνθήκες τόσο για τις σχολικές μονάδες ευθύνης μου όσο και για το σύνολο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτές. Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι όλες οι θέσεις ευθύνης στην εκπαίδευση θα πρέπει να συντείνουν και να υπηρετούν τη μάχιμη διδασκαλία των εκπαιδευτικών της τάξης. Για το λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή της ανάληψής των καθηκόντων μου ως Διευθυντή Εκπαίδευσης, υιοθέτησα το ρόλο του “Διευθυντή – υπηρέτη και μετασχηματιστή”. Προσπάθησα τόσο εγώ όσο και όλοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι υπηρέτησαν αυτή την πενταετία ως διοικητικοί υπάλληλοι ή ως αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο γραφείο της Διεύθυνσης μας, να οικοδομήσουμε ιδιαίτερες και προσωπικές σχέσεις με όλους τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς μας. Με τη δική σας ανταπόκριση και συμμετοχή θεωρώ ότι αυτό επιτεύχθηκε στο μέγιστο βαθμό και είμαι ευγνώμων γι αυτό.
Στο σημείο αυτό, οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φίλους συνεργάτες, που υπηρέτησαν διαχρονικά στα γραφεία της Διεύθυνσής μας, οι οποίοι ξεπερνώντας κατά πολύ τα προσωπικά όρια αντοχής τους, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε δυσμενείς και αντίξοες συνθήκες εργασίας, προσπερνώντας σημαντικότατες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή, υιοθετώντας άμεσα το όραμα της Διεύθυνσής μας «για μια Διεύθυνση υπηρέτη των μάχιμων εκπαιδευτικών». Μια μικρή ομάδα υπαλλήλων, κυρίως αποσπασμένων εκπαιδευτικών, επέδειξε, κατά γενική ομολογία, μια μοναδική οργάνωση αποτελεσματικότητας και προσφοράς προς όλους τους εκπαιδευτικούς όχι μόνον της περιφέρειάς μας αλλά και σε ένα πλήθος εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, οι οποίοι προσέφευγαν για συμβουλές στη Διεύθυνσή μας, αποδεικνύοντας με τη στάση τους ότι η Δημόσια Διοίκηση, θέτοντας υψηλούς στόχους, μπορεί να αποτελέσει το υπόδειγμα σωστής και αποτελεσματικής λειτουργίας σε μια χώρα σε βαθειά κρίση. Αποτέλεσμα αυτής της αμφίδρομης σχέσης ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς μας και στο προσωπικό της Διεύθυνσής μας, ήταν, όλοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν άμεση πρόσβαση στη Διοίκηση και να τη θεωρούν ως τον πλέον αντικειμενικό, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό σύμβουλο. Έτσι, χάρη σε όλους, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, η Διεύθυνσή μας ξεπέρασε γρήγορα τα στενά όρια της περιφέρειάς μας και αναγνωρίστηκε από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ως μια πραγματική όαση δημιουργίας, αποτελεσματικότητας, υπεύθυνης ενημέρωσης και ανιδιοτελούς προσφοράς.
Το ιδανικότερο υπόδειγμα υπαλλήλου σε αυτή την ομάδα συνιστά ο έως πρόσφατα προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων, κ. Ηλίας Αλεξίου. Δε θα τον περιγράψω, για να μην αδικήσω πλευρές της προσωπικότητάς του, αλλά απλώς θα τον χαρακτηρίσω ως το σημαντικότερο κεφάλαιο της Δημόσιας Διοίκησης.
Στα πλαίσια της «Διοίκησης ολικής ποιότητας» την οποία εφαρμόσαμε στη Διεύθυνσή μας, αποφασιστικά συνέβαλαν στην εύρυθμη λειτουργία της και οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Διεύθυνσής μας, αλλά και οι Δήμαρχοι της περιοχής. Οφείλω βέβαια, ιδιαίτερη αναφορά στους γονείς και κηδεμόνες της περιοχής μας, οι οποίοι με τη στάση τους είτε μέσω των συλλόγων τους είτε μεμονωμένα διεκδίκησαν και βοήθησαν με τον αγώνα τους να βελτιώσουμε όλοι μαζί την παρεχόμενη εκπαίδευση στην περιφέρειά μας. Δε θα ξεχάσω ποτέ, ιδιαίτερα τη στάση των γονέων των παιδιών με αναπηρία ή με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίοι με αξιοπρέπεια και με πείσμα διεκδίκησαν και μας ώθησαν εν τέλει όλα αυτά τα χρόνια, να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές εκπαιδευτικές συνθήκες για τα παιδιά τους. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και δεσμεύομαι πως θα είμαι πάντα δίπλα τους. Η προσωπική σχέση που αναπτύξαμε μαζί τους αυτά τα χρόνια είναι θεωρώ η μεγαλύτερη ηθική αμοιβή. Επίσης, θα ήταν παράλειψή μου αν δεν ευχαριστούσα ιδιαίτερα τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, με τους οποίους αναπτύξαμε, χάριν της προθυμίας τους και της συνεργατικής τους διάθεσης μία εποικοδομητική και αμφίδρομη συνεργασία.
Οφείλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω το εκλογικό σώμα (Διευθυντές, υποδιευθυντές και προϊσταμένες νηπιαγωγείων) που ψήφισε κατά τη διαδικασία επιλογής του νέου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Πρώτον, ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνω, σε όσους με επέλεξαν με την ψήφο τους και οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε αυτά τα χρόνια. Δεύτερον, ευχαριστώ και όσους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, επέλεξαν κάποιον άλλον υποψήφιο και εκτιμώ ιδιαίτερα τη στάση, που οι περισσότεροι διατύπωσαν (είτε εκ των προτέρων είτε εκ των υστέρων) ότι αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου «έναν αντικειμενικό και αποτελεσματικό Διευθυντή Εκπαίδευσης», αλλά για λόγους μη εκπαιδευτικούς επέλεξαν κάποιον άλλο συνυποψήφιο. Τους διαβεβαιώνω ότι η επιλογή τους σε καμιά περίπτωση δεν επηρεάζει τις σχέσεις μου μαζί τους, κάτι άλλωστε το οποίο τους είχα διαβεβαιώσει και πριν την ψηφοφορία, αλλά και ότι δεν πρέπει να αισθάνονται τύψεις, γιατί η μη έκφραση προτίμησης δια της ψήφου τους στο πρόσωπό μου, δεν θεωρώ ότι βάρυνε στην τελική επιλογή του νέου Διευθυντή Εκπαίδευσης, αλλά άλλοι παράγοντες με τις παρεμβάσεις τους επέβαλαν τη θέλησή τους. Σε κάθε περίπτωση τους ευχαριστώ όλους, όσους αποτέλεσαν το εκλογικό σώμα, από τα βάθη της καρδιάς μου για την εκτίμηση που μου έδειξαν με οποιονδήποτε τρόπο.
Φίλοι συνάδελφοι, προβαίνοντας σε έναν προσωπικό απολογισμό αυτής της πενταετίας, θεωρώ ότι υπηρέτησα με υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και κυρίως με ανιδιοτέλεια (με μεγάλο προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος) τόσο στη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης όσο και στις παρεπόμενες θέσεις, όπως μέλος του ΑΠΥΣΠΕ και του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Υπέρτατη αρχή στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή ήταν και είναι η ελευθερία της σκέψης, την οποία δε διαπραγματεύτηκα με κανέναν και για ουδένα αντάλλαγμα. Έτσι, μπορώ να καυχιέμαι για το γεγονός ότι κατά τα πέντε χρόνια που άσκησα διοίκηση στην εκπαίδευση, μέσα σε ένα έντονα παρεμβατικό περιβάλλον, δεν επικοινώνησε μαζί μου κάποιος εξωθεσμικός παράγοντας (βουλευτής, δήμαρχος, περιφερειάρχης, συνδικαλιστής, κ.α.) για την παραμικρή διευκόλυνση ή παράτυπη εξυπηρέτηση. Με αυτό τον τρόπο επιβάλαμε την πλήρη αποκομματικοποίηση της υπηρεσίας μας απαλλάσσοντάς την από τα κομματικά σύνδρομα του παρελθόντος. Στην αποτροπή τέτοιων ή παρόμοιων παρεμβάσεων βοηθήσατε όλοι με την προσωπική και επαγγελματική σας στάση.
Κλείνοντας, εύχομαι σε όλους κουράγιο, δύναμη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και στη νέα Διευθύντρια Εκπαίδευσης, καλή θητεία.

Με ειλικρινή αισθήματα φιλίας
Κώστα Νάτσης

ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με τη λήξη της θητείας μου ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας και με βαθιά συγκίνηση, αποχαιρετώντας σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να επικοινωνήσω με όλους και να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη συνεργασία που είχαμε.

Ανέλαβα την ευθύνη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, τον Αύγουστο του 2013, σε μια δύσκολη, ίσως τη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα μας. Εργάσθηκα, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και σκληρό περιβάλλον, προσπάθησα να ανταποκριθώ στο έργο μου όσο μπορούσα καλύτερα, θέτοντας την ιδιότητά μου στη διάθεση όλων.
Ο βαθμός επίτευξης των στόχων και ο τρόπος λειτουργίας της Διεύθυνσής μας, σήμερα, τη στιγμή του απολογισμού τίθενται ούτως ή άλλως στην κρίση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας..
Παίρνω μαζί μου, ως παρακαταθήκη, τις υπέροχες στιγμές ικανοποίησης και χαράς όλων όσων φεύγοντας από το γραφείο μου, αναζητούσαν και έβρισκαν λύση στο πρόβλημά τους. Αυτό το χαμόγελο θα με συνοδεύει για πάντα.
Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλες τις ηγεσίες, καθώς επίσης και στις υπηρεσίες του Υπουργείου μας, ιδιαίτερα στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης [πρώην & νυν], καθώς και στους συνεργάτες τους, που σε όλα τα διαστήματα της συνεργασίας μας, όπως διαφάνηκε, με περιέβαλαν με περισσή εκτίμηση, αγάπη και εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ θερμά, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης συναδέλφους μου όλης της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας καθώς επίσης και τον τωρινό Διευθυντή και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα, τους Σχολικούς Συμβούλους, το ΚΕΔΔΥ Κέρκυρας, τους Διευθυντές Σχολείων, τις προϊσταμένες Νηπιαγωγείων, τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων [ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΕΕΠ, ΠΥΣΠΕ, την εξαίρετη Ομάδα Φυσικής Αγωγής Κέρκυρας], τους προϊσταμένους/υπευθύνους όλων των υπηρεσιών και των υποστηρικτικών φορέων της Εκπαίδευσης, όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους συναδέλφους/συνεργάτες μου που εργάζονται στη διοίκηση της εκπαίδευσης, τους διοικητικούς υπαλλήλους, το σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους συναδέλφους συνδικαλιστές.
Εύχομαι στο νέο Διευθυντή κ. Άνθη Χρήστο, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Από τη νέα μου θέση, ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, η σκέψη μου παραμένει κοντά σας, σε μια κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση της παιδείας του τόπου μας και της εκπαίδευσης, γενικότερα.

Με εκτίμηση
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΖΙΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
Αγαπητοί Συνάδελφοι Εκπαιδευτικοί της Π.Ε. Πιερίας,

Ολοκληρώνοντας την 7μηνη πορεία μου στη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, στηρίζοντας τις θέσεις και ενίοτε τις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκα να λάβω, στην προσπάθεια επίλυσης όλων των προβλημάτων που προέκυψαν έως τώρα. Η συνεργασία μαζί σας αποτέλεσε για μένα πηγή ύψιστης ηθικής ικανοποίησης.
Ο τρόπος διοίκησης που επέλεξα να εφαρμόσω είχε ως γνώμονα την τήρηση του αισθήματος δικαίου, την προστασία των δικαιωμάτων των μαθητών και εκπαιδευτικών και κυρίως, τη συνεργασία με όλους τους θεσμικούς παράγοντες, φορείς, υπηρεσίες και μεμονωμένα πρόσωπα που αλληλεπιδρούν με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Με έντονη την ενσυναίσθηση στα ανακύπτοντα προβλήματα και την ακρόαση του κάθε εκπαιδευτικού και γονιού που χτύπησε την πόρτα της υπηρεσίας μας, προσπαθήσαμε να σταθούμε σθεναρά δίπλα σε όσους χρειάστηκαν τη στήριξή μας, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημά τους ή να το προωθήσουμε στους αρμόδιους προς επίλυση.
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου μέσω των εκπροσώπων σας, στις εκλογές της 08/01/2016 για την εκλογή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
Για μένα αποτελεί την ύψιστη ηθική ικανοποίηση το ότι οι Προϊστάμενοι και Διευθυντές των σχολικών μονάδων όχι μόνο άντεξαν, αλλά αντέδρασαν στις πιέσεις τόσο της κομματικής όσο και της
συνδικαλιστικής νομενκλατούρας, μέσα από ένα αδιαμφισβήτητο εκλογικό αποτέλεσμα.
Το γεγονός ότι από το «Συμβούλιο Επιλογής» ποδοπατήθηκε η μέχρι πρότινος ιδανική διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης δια της βούλησης του λαού, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι η άρχουσα τάξη, για να νομιμοποιήσει την επιβολή της εξουσίας της, επιλέγει τους «κατάλληλους ανθρώπους» για να εφαρμόσει τις αποφάσεις της.
Ενόψει των επικείμενων αλλαγών, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας την καλύτερη συνέχεια στην πορεία σας. Εύχομαι στο νέο Διευθυντή Εκπαίδευσης υγεία και επιτυχία στη διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Η θητεία μου κοντά σας αποτέλεσε για μένα ιδιαίτερη τιμή. Σας ευχαριστώ όλους και έναν έναν ξεχωριστά και σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω, εάν αυτό κάποια στιγμή χρειαστεί, να είμαι συνοδοιπόρος στα προβλήματά σας.
Κραγιόπουλος Νικόλαος

ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με την αποχώρησή μου από τη θέση του Διευθυντή της Π/θμιας Εκπ/σης Χανίων, Σας καλώ να συνεχίσετε να αγωνίζεστε «τον αγώνα τον καλό», να πορεύεστε τον δρόμο της αρετής και να διαφυλάσσετε το σχολειό μας/σας «ως κόρην οφθαλμού»!!!
Σας δηλώνω ότι για τον καθένα και την καθεμιά από εσάς έχω πολλούς ή πλείστους όσους λόγους να διατηρώ για πάντα υποχρέωση, εκτίμηση και αγάπη!!!
Σας ευχαριστώ για ό,τι θετικό καταφέραμε να προσφέρουμε μαζί στην υπόθεση της Παιδείας μας!!!
Σας ευχαριστώ για την πολύμορφη στήριξή σας!!!
Ηλίας Ποντικάκης
Δάσκαλος

Loading...


  • europalso

    ideascentral