Λινού – Άνοιγμα σχολείων: Δεν μπορούν να ανοίξουν τα Δημοτικά – Διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/12/2020 - 13:37 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 03/12/2020 - 13:16

Άνοιγμα σχολείων:  Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να τα Δημοτικά, είπε η κ . Λινού,  ενώ πρότεινε διαφορετικές ώρες προέλευσης των μαθητών, επίσης ανέφερε πώς δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα στα τεστ.

Άνοιγμα σχολείων: Διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών και αν αυτό πρέπει να γίνει με τα τωρινά δεδομένα, η κυρία Λινού σημείωσε: Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν. Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία», ενώ πρότεινε διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη ώστε να μην συγχρωτίζονται μαθητές και γονείς στις εισόδους.

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τις καταγραφές των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και κατά πόσον αυτές αποδίδουν την πραγματικότητα, η κυρία Λινού τόνισε πως δεν πιστεύει ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία, ωστόσο ανέφερε πως «δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα», εξηγώντας πως δεν δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως «μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία κλπ.» ή τόσα κρούσματα θετικά από τα πόσα συνολικά, ώστε να γνωρίζουν οι επιστήμονες πού υπάρχει συρροή. «Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές», πρόσθεσε και σχολιάζοντας το θέμα των τεστ, είπε: «Τεστ γίνονται λίγα και δεν συνταγογραφούνται».

Γώγος για άνοιγμα σχολείων: Να γίνουν τυχαία τεστ όταν ανοίξουν

Lockdown - άνοιγμα σχολείων: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: