Το Σάββατο οι αποφάσεις για τα Δημοτικά σχολεία – Τα σενάρια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/11/2020 - 18:23 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 14/11/2020 - 09:49

: Το Σάββατο θα γίνει ενημέρωση από την Υπουργό Παιδείας για το αν τελικά θα κλείσουν τα . Η Βάνα Παπαευαγγέλου καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου είπε ότι το β' κύμα έχει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Κορονοϊός: Αύριο οι αποφάσεις για τα

Στην χώρα μας υπάρχει διασπορά σε περιοχές που δεν είχαμε μέχρι τώρα. Ενδεχομένως να αφορά την συγκομιδή ελιάς. Φαίνεται ότι είμαστε στο «πικ» του δευτερου κύματος» σημείωσε και πρόσθεσε:

Η αυξηση των θανάτων είναι ανάλογη με την αυξηση των κρουσμάτων. Βλέπουμε μια μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων  στη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι τα μέτρα αποδίδουν.

Το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι να δούμε πότε θα αποδώσει το λοκντάουν» είπε επίσης το μέλος της Επιτροπής και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να εφαρμόσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν. Η απόφαση να τα δημοτικά σχολεία λαμβάνεται όχι γιατί τα σχολεία αποτελούν εστία υπερμετάδοσης, αλλά γιατί αφενός θα περιοριστεί η κινητικότητα, αφετέρου θα σταλεί το μήνυμα ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά πράγμα . Ενώ επικρατούσε το σενάριο για κλείσιμο όλων των δημοτικών σχολείων , πλέον έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση να κλείσουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Δημοτικά αναμένεται να κλείσουν για δεκαπέντε μέρες ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων είναι να γίνεται η τηλεκπαίδευση απογευματινές ώρες και πιο συγκεκριμένα, 2-5. Αυτό , σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει για πρακτικούς λόγους (δηλαδή να έχουν τελειώσει οι γονείς από την τελεργασία και να υπάρχει διαθέσιμος υπολογιστής για τους μαθητές).

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο  να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία προκειμένου να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η κινητικότητα και να ανασχεθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά Fm 90,1 ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με τα δημοτικά και αν θα κλείσουν απάντησε πως αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα το κάνει.

Με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

Στην περίπτωση που προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων θα γίνουν τα εξής :

1. . Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων

2.

 

Πέτσας: Πιθανό να κλείσουν και τα Δημοτικά σχολεία - Δεν αποκλείεται να παραταθεί το lockdown • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: