Κορδής: Επιχείρηση «άλωσης» των υπηρεσιακών συμβουλίων με 5 διορισμένα μέλη!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/12/2020 - 18:55 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης των"αρίστων" της ΝΔ δεν έχει σταματημό! Μετά τα μαθήματα δημοκρατίας που παρέδωσε στις 17 Νοεμβρίου και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο κ. Χρυσοχοΐδης, ήρθε σήμερα η συνέχεια από την κ. Κεραμέως!


Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Με την γνωστή τακτική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" και με τροπολογία στο ΝΣΧ για την ΕΕΚ, προβλέπεται η αντικατάσταση των μελών των σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους!

Η τροπολογία προβλέπει την αντικατάσταση των αιρετών εκπροσώπων από Διευθυντές σχολικών μονάδων ή από εκπαιδευτικούς που έχουν τουλάχιστον 15 έτη εκπαιδευτική προϋπηρεσία!

Με τη ρύθμιση αυτή για πρώτη φορά από την λειτουργία του θεσμού των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια, δεν θα συμμετέχουν σε αυτά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου!

Με την απόλυτη χειραγώγηση των Υπηρεσιακών συμβουλίων γυρνάμε σε σκοτεινές εποχές όπου ο εκπαιδευτικός ήταν έρμαιο πιέσεων και πολιτικών εκβιασμών!

Η εκπαιδευτική κοινότητα με την μεγάλη παρακαταθήκη της αποχής του 92% στις εκλογές παρωδία της 7ης Νοεμβρίου, θα στείλει ξανά το ηχηρό μήνυμα προάσπισης του θεσμού του αιρετού, των δημοκρατικών διαδικασιών, της ελεύθερης έκφρασης και της αντίστασης απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό που χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πετύχει τους στόχους του!
Οι μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά μας!

Για προστασία της αυτονομίας των συνδικάτων και των δικαιωμάτων τους, για Δημοκρατία και Ελευθερία στα σχολεία και για την ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης!

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και την παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις του συνέρχεσθαι και του απρόσκοπτα και δημοκρατικά συνδιαλέγεσθαι!

Νέο νομοσχέδιο: Τι αλλάζει στα Υπηρεσιακά Συμβούλια  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: