Ανακοινώνονται οι αποφάσεις για τα Δημοτικά σχολεία – Τα σενάρια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/11/2020 - 17:18 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 13/11/2020 - 20:49

Στις 18.00 θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το κλείσιμο στα . Τι  θα γίνει με και

Οριστική είναι η απόφαση για να τα από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου. Μετά το μαύρο ρεκόρ θανάτων, διασωληνωμένων και κρουσμάτων κορονοϊού η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κλείσει τα δημοτικά σχολεία, με την απόφαση να ανακοινώνεται στις 18:00 στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, στην οποία θα βρίσκεται και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη και στο τραπέζι έχει πέσει να κλείσουν τόσο οι παιδικοί όσο και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει απόφαση για το αν από Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, θα μπει «λουκέτο» και σε παιδικούς και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ωστόσο εκτιμάται ότι από τη στιγμή που θα κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, αυτό θα φέρει και κλείσιμο σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πολλά σχολεία στην Αττική έχουν αποστείλει μηνύματα στους γονείς - κηδεμόνες έτσι ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους, μαθητές του δημοτικού, στην ηλεκτρονική εκπαίδευση. Τα e-class, η δηλαδή, αναμένεται να ισχύσει και για τα δημοτικά σχολεία τα οποία κατά πληροφορίες θα υπαχθούν στο καθεστώς των υπολοίπων βαθμίδων α'βαθμιας και β'βαθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν με .

και των νηπιαγωγείων: Παρότι είχε επισήμως γίνει γνωστό ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονταν στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, έγινε γνωστό ότι η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων δεν είχε ολοκληρωθεί, οπότε οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα γνωστοποιηθούν αύριο.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις επτά με τους ειδικούς να καταλήγουν στην εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα: Η εισήγηση, δηλαδή, αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown.  Όπως εκτιμάται, η απόφαση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα «συμπαρασύρει» και τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων: Αφενός τα παιδιά εκεί δεν φορούν μάσκες, αφετέρου η αναστολή της λειτουργίας και αυτών των δομών θα συμβάλλει στη μείωση των μετακινήσεων.

Ο στόχος με κλείσιμο των σχολείων sε όλη την Ελλάδα, είναι ο περιορισμός της κινητικότητας και η ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού. 'Ηδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερώσει τους γονείς των μαθητών τους για εγγραφή των παιδιών στις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι η πρόταση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία έπεσε στο τραπέζι όχι γιατί τα σχολεία αποτελούν εστία υπερμετάδοσης, αλλά γιατί αφενός θα περιοριστεί η κινητικότητα, αφετέρου θα σταλεί το μήνυμα ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά πράγμα που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση της τήρησης του συνολικού πακέτου των μέτρων που περιλαμβάνει το δεύτερο lockdown.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων είχε γίνει στις αρχές της εβδομάδας και αφορούσε τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο η εξάπλωση της πανδημίας αλλάζει τα δεδομένα, αφού στην «κόκκινη ζώνη» έχουν μπει και μπαίνουν ολοένα και περισσότερες περιοχές, πράγμα που αποτυπώνεται στα 3.319 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και τα 3.038 σήμερα.

Κλείνουν τα Δημοτικά σχολεία – Πώς θα λειτουργούν από Δευτέρα

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: