Καταγγελία προς την πλειοψηφία του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/05/2018 - 18:47 | Author: Newsroom Ipaidia

Το Δ.Σ. της B΄ ΕΛΜΕ Έβρου καταγγέλλει τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ της τα οποία ως πλειοψηφία του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης προέδρων των , που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απρίλη ανακοίνωσαν ότι δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για αποχή από την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση ως απόφαση της ΓΣ, επειδή δεν συγκεντρώνει τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνται για την κήρυξη απεργίας.

Η πρόταση που τέθηκε σε ψηφοφορία, ψηφίστηκε στη ΓΣ με μεγάλη πλειοψηφία των προέδρων των ΕΛΜΕ (56,3% των ΕΛΜΕ και 55,7% των ψήφων) 37 ΕΛΜΕ υπέρ 2 κατά και 26 λευκά και είναι δεδομένο ότι αποτελεί απόφαση του κλάδου.

 

Με βάση την απόφαση αυτή όλοι οι εκπαιδευτικοί καλούνταισε αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης- αυτοαξιολόγησηςτης σχολικής μονάδας και ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών – στην περίπτωση που ψηφιστεί το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

 

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ παραβλέπει το γεγονός ότι η αποχή απ’ την αξιολογική διαδικασία δεν συνιστά αποχή απ’ την εργασία κι επομένως δεν είναι απεργία, για να χρειάζεται τα 2/3 των ψήφων. Θυμίζουμε ότι η αποχή του κλάδου απ’ τη διαδικασία της αξιολόγησης το 2014 πάρθηκε με απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.Η αποχή έχει εφαρμοστεί πολλές φορές από το συνδικαλιστικό κίνημα, από πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σωματεία και την ΑΔΕΔΥ, ψηφισμένη μόνο από τα Δ.Σ. των ομοσπονδιών.

 

Επιπλέον, η πλειοψηφία του προεδρείου (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ), λειτουργώντας εκτός καταστατικού της ΟΛΜΕ, αποφάσισε να λήξει τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης, ενώ εκκρεμούσαν σημαντικά άλλα θέματα, οπότε αναγκάστηκαν κάτω απ’ την πίεση των Προέδρων να συνεχίσουν τη διαδικασία για ψήφιση προγράμματος δράσης.

 

Έτσι, κατατέθηκε από αρκετούς εκπροσώπους των ΕΛΜΕ πρόταση Μομφής κατά της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΟΛΜΕ, που, όπως προβλέπεται απ’ το καταστατικό, θα συζητηθεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων.

 

Καταγγέλλουμε αυτές τις πραξικοπηματικές ενέργειες που εξυπηρετούν την πολιτική της κυβέρνησης και ουσιαστικά οδηγούν τον κλάδο στο γύψο σε μια περίοδο που το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να βρίσκεται σε αγωνιστική ανάταση.

Ζητάμε η απαράδεκτη αυτή στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ να συζητηθεί σε έκτακτη Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες.

 

Δηλώνουμε ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 28/4 αποτελείαπόφαση του κλάδου και δίνει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση για να μην προχωρήσει στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου. Σε αντίθετη περίπτωση, το εκπαιδευτικό κίνημα θα ακυρώσει στην πράξη κάθε προσπάθειαεφαρμογής όλου του πλαισίου της αξιολόγησης που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας και στη χειραγώγηση του εκπαιδευτικού, όπως έκανε το 2013 με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και υπουργό παιδείας τον Κ. Αρβανιτόπουλο.

Για το Δ.Σ.

Η ΠρόεδροςΗ Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου ΚικήΓεωργουσίδου Μαρία

Loading...
  • ideascentral

    europalso