Καλογιάννης: Ερχεται το πρόγραμμα «Ανοικτά Σχολεία» στη Λάρισα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/09/2019 - 16:21 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στο πιλοτικό πρόγραμμα των «Ανοικτών Σχολείων» που δρομολογεί ο Δήμος Λαρισαίων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, κατά την παρουσία του σε σχολεία για τους αγιασμούς, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Καλογιάννης μαζί με τις ευχές του προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, τόνισε πως ο Δήμος προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος σε σχολεία, με προτεραιότητα όπου λειτουργούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Σύμφωνα με τον πρόγραμμα, μετά την εκπαιδευτική διαδικασία, τα σχολεία θα παραμένουν ανοικτά προκειμένου να λειτουργούν ως πόλοι έλξης και δημιουργίας στις συνοικίες.
«Δεν θέλουμε τα σχολεία να κλειδώνουν το μεσημέρι και τα παιδιά να πηδάνε τα κάγκελα για να παίζουν. Θέλουμε τα σχολεία ανοικτά και κύτταρα δημιουργίας και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά κατοίκους των συνοικιών», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Μάλιστα τόνισε ότι ο Δήμος συνεργάζεται με το Τεχνικό Επιμελητήριο για την ανάπλαση σχολικών αυλών.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων παρέστη στους αγιασμούς στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο, στο 4ο και 37ο Δημοτικά Σχολεία και στο Μουσικό σχολείο Λάρισας, ενώ αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλου παρέστησαν σε αγιασμούς σε πολλά σχολεία του Δήμου.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: