Η σημερινή κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ, με θέμα: " προβλήματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/04/2017 - 23:26 | Author: Newsroom Ipaidia

Αγαπητοί συνάδελφοι, λάβαμε, από τον αντιπρόεδρο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και πρόεδρο του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενημερωτικό σχετικά με την Ερώτηση στη Βουλή που κατατέθηκε σήμερα από βουλευτές του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας, σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΕΡΩΤΗΣΗΠρος τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Προβλήματα αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι αναπληρωτές που υπηρετούν ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έχουν προσληφθεί εδώ και αρκετούς μήνες, δεν έχουν ακόμη πληρωθεί βάσει μισθολογικής κατάταξης (βάσει της προϋπηρεσίας τους και άλλων προσόντων, π.χ. μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι). Αυτό σημαίνει ότι όλους τους τελευταίους μήνες, οι μισθοί τους είναι αρκετές δεκάδες έως και εκατοντάδες ευρώ κατώτεροι από όσο θα έπρεπε. Να σημειωθεί επίσης, πως υπάρχει κάθε μήνα καθυστέρηση καταβολής του βασικού μισθού και τείνει πλέον να γίνει πάγια τακτική αυτήν την σχολική χρονιά, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους του ΕΒΠ που εργάζονται μέσω του προγράμματος «Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (σχολικό έτος 2016-2017)» με Κωδικό ΟΠΣ 5001888 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 9Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ».
Βάσει των παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ώστε: ·Να καταβληθούν άμεσα τα όσα οφείλονται στους αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, βάσει της μισθολογικής τους κατάταξης.·Να ληφθούν υπόψη το σύνολο των προσόντων των εργαζόμενων (προϋπηρεσία και τίτλοι σπουδών) στη μισθολογική κατάταξη, όπως προβλέπεται.·Να καταβάλλεται έγκαιρα ο μισθός όλων των εργαζομένων του ΕΕΠ και του ΕΒΠ, μέσω οποιουδήποτε προγράμματος και αν εργάζονται.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Loading...
  • europalso   ideascentral