Εκπαιδευτικοί: «Πρωτοφανής πραξικοπηματική απόπειρα της Κεραμέως με ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί»

Εκπαιδευτικοί: «Πρωτοφανής πραξικοπηματική απόπειρα της Κεραμέως με ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί»

Εκπαιδευτικοί της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: «Πρωτοφανής πραξικοπηματική απόπειρα της Κεραμέως με ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί». Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωση τους σχετικά με τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Οι διαβόητες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τις εκλογές στα Υ/Σ έχουν πλέον καταδικαστεί και απονομιμοποιηθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών (δασκάλων και καθηγητών). Το ένα μετά το άλλο τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ), οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) καταγγέλλουν τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και καλούν τους συναδέλφους σε αποχή από τη φαρσοκωμωδία των «ηλεκτρονικών εκλογών», ενώ δε δηλώνουν εκπροσώπους στις τριμελείς εφορευτικές επιτροπές.

Επίσης, όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτια τους  από την ηλεκτρονική «φιέστα» του υπουργείου .

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ  με τον προσφιλή της τρόπο ,της αλαζονείας και του αυταρχισμού, καταφεύγει σε κινήσεις που δηλώνουν  πανικό. Ψηφίζει τροπολογίες με κατεπείγουσες διαδικασίες και σε άσχετα – ως συνήθως – νομοσχέδια που νομιμοποιούν την Κεραμέως να πράττει αυθαίρετα και κατά βούληση, κάνοντας κουρελόχαρτα ακόμα και τα δικά τους θεσμικά πλαίσια.

Με μια πρωτοφανή, για κάθε εκλογική διαδικασία, Υπουργική Απόφαση πέρα και έξω από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο, νομιμοποιεί για πρώτη φορά την ύπαρξη διμελών εφορευτικών επιτροπών και ετοιμάζεται πραξικοπηματικά να προχωρήσει σε «εκλογές» χρησιμοποιώντας τα ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί!! Επιδιώκει  την πάση θυσία επιβολή των «ηλεκτρονικών εκλογών, πρόκριμα για τα βάρβαρα αντισυνδικαλιστικά μέτρα που ετοιμάζει ο Βρούτσης και η ΝΔ.

Οι εκλογές- παρωδία δεν θα πραγματοποιηθούν. Με αποχή θα τις σταματήσουμε. Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε κανέναν δοτό «αιρετό».

Απαιτούμε, μετά την απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων των παρατάξεων για τις εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ) με αποφάσεις των ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ και όλων των παρατάξεων, η Διεύθυνση να αποσύρει την απόφασή της σχετικά με την διεξαγωγή των εκλογών για τα Υ.Σ. Να λειτουργήσει όπως και άλλες Διευθύνσεις που ανακάλεσαν τις αποφάσεις τους για διεξαγωγή των εκλογών, αφού οι παρατάξεις απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !