Η Υ.Α ήρθε για να χτυπήσει όλους τους μαθητικούς αγώνες -τωρινούς και μελλοντικούς- και να βάλει τους εκπαιδευτικούς απέναντι από τους μαθητές μετατρέποντάς τους σε χαφιέδες των αγωνιζόμενων μαθητών, αναφέρει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

H ανακοίνωση

Η κατάπτυστη Υ.Α. υπ’ Αριθμ. 131451/ΓΔ4 του Υπουργείου Παιδείας για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, επιδιώκει να μας επιβάλλει «κόντρα» ρόλο από αυτό που εξ αντικειμένου έχουμε. Είμαστε δάσκαλοι  και παιδαγωγοί . Η προκλητική στάση του Υπουργείου και της κυβέρνησης  ξεπερνάει κάθε όριο και μας μετατρέπει σε αστυνομικά όργανα.

Τις τρεις τελευταίες μέρες, δόθηκε ένας συγκινητικός αγώνας από τους εκπαιδευτικούς, με συνεχείς στάσεις εργασίας, προκειμένου να δοθεί μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση και στην επιβολή -από όλα τα επίπεδα διοίκησης (Υπουργείο, ΠΔΕ, ΔΔΕ, Διευθυντές Σχολείων) στους εκπαιδευτικούς- της τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία. Η σθεναρή αντίσταση των εκπαιδευτικών εκφράστηκε από τη μία, με τις συντριπτικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων ενάντια στην εφαρμογή της Υ.Α. και από την άλλη, με τον ελάχιστο αριθμό εκπαιδευτικών, που πήραν μέρος στην τηλεκπαίδευση. Μέχρι τώρα, μόνο 3 σχολεία, από τα 10, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατάληψη, έχουν προχωρήσει στην πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ!

Η Υ.Α ήρθε για να χτυπήσει όλους τους μαθητικούς αγώνες -τωρινούς και μελλοντικούς- και να βάλει τους εκπαιδευτικούς απέναντι από τους μαθητές μετατρέποντάς τους σε χαφιέδες των αγωνιζόμενων μαθητών. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να καταστούμε μηχανισμός απεργοσπασίας σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων. Αυτό το ρόλο τον αφήνουμε στην κυβέρνηση και στα γνωστά δημοσιογραφικά της παπαγαλάκια, που το τελευταίο διάστημα δίνουν τα ρέστα τους ενάντια στη νεολαία.

Τώρα με την απόφαση για Απεργία – Αποχή που πήρε η ΑΔΕΔΥ, έχουμε ακόμα ένα όπλο στη μάχη αυτή που δίνουμε. Υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι νόμιμο δικαίωμα των υπαλλήλων, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές των σχολείων, να απέχουν από κάθε ενέργεια που συμβάλλει στην υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία. Αξιοποιούμε και  συμμετέχουμε στην  απεργία – αποχή, που κήρυξε το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στις 6/10/2020, από την εφαρμογή των διατάξεων που περιλαμβάνονται στην υπ’ αρ. 131451/ΓΔ4/2020 (ΦΕΚ Β΄4264/30.9.2020) του Υπουργείου Παιδείας Επιπλέον, τους καλούμε να αξιοποιήσουν το σχέδιο πρακτικού που έχει σταλεί, πληθαίνοντας τις αποφάσεις αντίστασης στην κατάπτυστη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.