ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2020 – Voucher: Έρχεται η πρόσκληση για τις αιτήσεις στο eetaa.gr

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/06/2020 - 08:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Συνολικά, 15.000 μητέρες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Η αίτηση για το πρόγραμμα υποβάλλεται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά με τη χρήση κωδικών TAXISNET στον ιστότοπο της www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr ενώ αναμένεται όλα τα πιστοποιητικά να αποτελούν μέριμνα της ΕΕΤΑΑ μέσω πληροφοριακού συστήματος.

Οι αξιολογούνται  από την , και στη συνέχεια εκδίδονται τα προσωρινά αποτελέσματα με τις δικαιούχους για τα πολυπόθητα ενώ στη συνέχεια δίνεται προθεσμία για υποβολή ενστάσεων ενώ μερικές μέρες μετά εκδίδονται τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher για τους  ΕΣΠΑ

Στο εξής, συνολικά 98.600 οικογένειες θα ωφεληθούν, σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου. «Θα ενταχθούν 15.000 μητέρες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να πάρουν αυτό το κουπόνι. Μιλάμε για προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων ευρώ», είπε συγκεκριμένα η υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  Συνολικά, 15.000 μητέρες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Μέσω πλατφόρμας, που θα δημιουργήσει το υπουργείο Εργασίας, θα μπορούν να παίρνουν οι μητέρες το κουπόνι των 180 ευρώ.
Ακόμη, αλλαγές θα σημειωθούν και στα εισοδηματικά κριτήρια. Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι στιγμής δίνονταν 84.000 voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς κάθε χρόνο. Αυξάνονται και τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας.

«Επιπλέον, αυξάνουμε τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας, για να μπουν περισσότερες μητέρες», είπε επίσης για το voucher των 180 ευρώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τέλος, η ίδια μίλησε για πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας «στην οποία θα μπαίνουν μητέρες που δεν είχαν έως τώρα δικαίωμα να πάρουν το voucher και θα παίρνουν το κουπόνι, ώστε να πάνε στον βρεφονηπιακό σταθμό της αρεσκείας τους». Σχετικές ανακοινώσεις για την πλατφόρμα αναμένονται σύντομα.

Η ΕΕΤΑΑ θα καταβάλει µέσω του κάθε κουπονιού το σύνολο των ετήσιων δαπανών για τη φιλοξενία των παιδιών  ενώ φέτος αναμένεται να γίνουν αλλαγές τα εισοδηματικά κριτήρια, με περισσότερους δικαιούχους για τα voucher της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα την υφυπουργό Εργασίας .  Στην πρόσκληση ορίζονται τα εισοδηματικά όρια για τους δικαιούχους, όπως η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ).

Βρεφονηπιοκόμοι: Πώς δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: