Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2020 – Voucher ΕΕΤΑΑ: Έρχεται η πρόσκληση για τις αιτήσεις στο eetaa.gr

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/06/2020 - 08:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Η διαδικασία για τις αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και μέχρι τα μέσα Ιουνίου με τη δημόσια Πρόσκληση για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2020-2021.

Πάνω από 160.000 παιδιά αναμένεται να φιλοξενηθούν σε εκ των οποίων σύμφωνα με την Υφυπουργό Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου τα 15.000 θα είναι παιδιά δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα µε την πρόσκληση για υποβολή θα δημοσιοποιηθούν και οι δοµές που συνεργάζονται µε την ΕΕΤΑΑ και θα δέχονται για φιλοξενία παιδιά προκειμένου οι γονείς να δηλώνουν τις προτιμήσεις τους. Στο Πρόγραμμα δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί σταθμοί.

Καταρχάς δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα όμως όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στις προθέσεις του οργανισμού είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα των και δικαιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε 15.000 παιδιά με voucher αξίας 180 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους, ύψους 30 εκ. ευρώ. Για το πρόγραμμα που αφορά τις γυναίκες του ιδιωτικού τομέα και τις άνεργες  θα καλύψει όλα τα παιδιά σχεδόν 145.000.

Η ΕΕΤΑΑ θα καταβάλει µέσω του κάθε κουπονιού το σύνολο των ετήσιων δαπανών για τη φιλοξενία των παιδιών  ενώ φέτος αναμένεται να γίνουν αλλαγές τα εισοδηματικά κριτήρια, με περισσότερους δικαιούχους για τα voucher της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα την υφυπουργό Εργασίας .  Στην πρόσκληση ορίζονται τα εισοδηματικά όρια για τους δικαιούχους, όπως η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ).

Η αίτηση για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ υποβάλλεται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά με τη χρήση κωδικών TAXISNET στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr ενώ αναμένεται όλα τα πιστοποιητικά να αποτελούν μέριμνα της ΕΕΤΑΑ μέσω πληροφοριακού συστήματος.

Οι αιτήσεις αξιολογούνται  από την ΕΕΤΑΑ, και στη συνέχεια εκδίδονται τα προσωρινά αποτελέσματα με τις δικαιούχους για τα πολυπόθητα voucher  ενώ στη συνέχεια δίνεται προθεσμία για υποβολή ενστάσεων ενώ μερικές μέρες μετά εκδίδονται τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher για τους

Βρεφονηπιοκόμοι: Πώς δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: