Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 16/1

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/01/2016 - 12:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 14.1.2016

Όλοι στο συλλαλητήριο

Σάββατο, 16/1, ώρα 12.00, ΟΜΟΝΟΙΑ

(Προσυγκέντρωση 11.30 στα Χαυτεία )

 • Η κυβέρνηση με το προσχέδιο ασφαλιστικού του Κατρούγκαλου βάζει την τελευταία ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση.
 • Μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας, 67ο έτος ηλικία συνταξιοδότησης για όλους μετά την 1.1.2022, το νέο ασφαλιστικό μειώνει τις κύριες συντάξεις, εξουσιοδοτεί τον υπουργό εργασίας να ρυθμίζει τις επικουρικές με βάση τα δημογραφικά στοιχεία θνησιμότητας(!) και με τη ρήτρα βιωσιμότητας του ταμείου, καθορίζει ποσοστό αναπλήρωσης στις επικουρικές συντάξεις 0,45 για κάθε χρόνο με αποτέλεσμα ο νέος συνταξιούχος μετά από 45 χρόνια εργασίας(!) να πιάνει το 20% της κύριας σύνταξης, όπως προέβλεπε το προηγούμενο ασφαλιστικό, και συγχωνεύει όλα τα εφάπαξ, ώστε στο τέλος να παίρνουμε ένα φιλοδώρημα, επειδή αντέξαμε να φθάσουμε μέχρι τη σύνταξη.
 • Το νέο ασφαλιστικό, παρά την παραπλάνηση που επιχειρείται από τα στελέχη της κυβέρνησης, είναι μνημονιακή υποχρέωση και στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα για περικοπές 1,8 δις ευρώ από την κοινωνική ασφάλιση. Αν αφήσουμε να ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό, οι συντάξεις θα είναι συντάξεις πείνας και η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης θα ολοκληρωθεί.
 • Η πολιτική εξόντωσης των συνταξιούχων, που προωθούν Ε.Ε και ΔΝΤ και υλοποιεί η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, πρέπει να ανατραπεί. Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να συμπληρώσει 40 χρόνια εργασίας, για να πάρει «πλήρη σύνταξη» που θα είναι ένα προνοιακό επίδομα. Είναι στο χέρι μας να μη συναινέσουμε σε αυτή την εγκληματική πολιτική και να κατέβουμε όλοι στους δρόμους για την ανατροπή της.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Το Σάββατο όλοι στο συλλαλητήριο.

Από το Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Loading...
 • Δια Βίου Επιλογή

  Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

  europalso

  europalso