alt

ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Αναπλ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας Θεσ/νίκη 01.06.2013
Τηλ.: 6973455800 – 2310413171- 2310452759 Ενημερωτικό Νο 7
Ε-mail:
ΘΕΜΑ:
Συναδελφι-σσες,-οι
Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να γνωρίσετε τις ενέργειες μελών του συνδικαλιστικού κινήματος για τους 4 συναδέλφους που βρέθηκαν στην αρχική δίνη της ΑΡΓΙΑΣ εκ των οποίων οι 2 λόγω ποινικών υποθέσεων και οι 2 από πειθαρχικά παραπτώματα. Με την ψήφιση του νόμου 4093/12-11-2012 (παρ Ζ3) από την τρικομματική κυβέρνηση και ύστερα από 6 μήνες εφαρμογής ( για κάθε κατηγορία !!! ),του παράλογου αυτού μέτρου
της ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ-Αυτοδίκαιης Αργίας, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής.
Στην 1η υπόθεση που ήταν να εκδικαστεί στα δικαστήρια στις αρχές Φεβρουαρίου 14/2/2013 ,το δικαστήριο αρχικά διέκοψε λόγω έλλειψης χρόνου, για να συνεχίσει στις 25/2 με πρώτη την υπόθεση αυτή στο πινάκιο. Οι ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ όμως παρεμβαινώντων συναδέλφων υπέρ της εισαγγελικής δίωξης !!! ακύρωσαν την διεξαγωγή της, λόγω απόφασης του Δικηγορικού Συλλ. Θεσ/νίκης, ότι δεν τους επιτρέπει να παρίστανται σε δίκες μετά από ΔΙΑΚΟΠΗ, με αποτέλεσμα η ΔΙΚΗ του να μετατεθεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου!!!!!!!
Ενώ οι δικηγόροι το ήξεραν, αντί να πάρουν άδεια από το Δικηγορικό. Συλλ. Θεσ/νίκης για να παρασταθούν δεν το έπραξαν και ενώ ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ απέσυρε τους δικούς του δικηγόρους άμεσα στην ακροαματική διαδικασία επίσης δεν το έπραξαν.
Η υπόθεση παράλληλα υπέχει και πειθαρχική δίωξη, την οποία το Α-ΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας καθυστέρησε επί διετία αποφασίζοντας ετήσια αναβολή!!!!! στην διαδικασία –παρά τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε. που σε 1Ο και 2ο βαθμό ήδη δικαιώνουν τον συνάδελφο….
Τονίζουμε ότι για τις αποφάσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 δεν είχε ενημερωθεί ο ίδιος από τους υπευθύνους!!!!!!!!….
Στην συγκεκριμένη πράξη υπόλογος είναι σύμφωνα με νομικούς κύκλους και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης καθώς και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του κ Μανιτάκη……..το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει στείλει τον φάκελο στην Θεσσαλονίκη, μετά την νέα του απόφαση ( δεκτή ένσταση του ΥΠΑΙΘΠΑ κατά της αναβολής;)
Η 2η υπόθεση εκδικάστηκε στο δικαστήριο στις 13/2/2013, ο συνάδελφος αθωώθηκε με αμετάκλητη απόφαση. Με συντονισμένες ενέργειες του ιδίου καθώς με την βοήθεια της Β ΕΛΜΕ-Θ, επέστρεψε στο σχολείο του 8ο Γ.Κ. στις 20/3/2013 αναδρομικά από 26/2/2013.
Στις οποίες ενέργειες έγινε ακόμη και εξώδικο στον κ. Υπουργό Παιδείας.
Στην 3η υπόθεση το ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσ/νίκης πλειοψηφικά και με μειοψηφία μου είχε προτείνει για απόλυση συνάδελφο. Η συνάδελφος φυσικά είχε προσφύγει στο Δευτεροβάθμιο πειθαρχικό του κ. Μανιτάκη το οποίο επί 2 χρόνια είχε ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ.
Τελικά αφού συγκροτήθηκε φέτος στις 27/03, ομόφωνα την δικαίωσε και ήδη επέστρεψε στα καθήκοντα της Μ.Σ.Θ., αναδρομικά από 28/3/2013. Η απόφαση – διαπιστωτική πράξη όμως ακόμα αναμένεται από τον κ. Υπουργό παρά τις παρεμβάσεις μας. Η απόφαση του Β/θμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου που έχει γραφτεί-πρωτοκολληθεί στις 4/4/2013 έφυγε προς το ΥΠΑΙΘΠΑ με FAX στις 12/05/2013 !!!!!!!!! Πράγμα που διαπίστωσα για λογαριασμό της συναδέλφου μετά από προσωπική επαφή με το αρμόδιο τμήμα στο Υπουργείο.

Και στην 4η υπόθεση επίσηςτο ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσ/νίκης είχε προτείνει για απόλυση τον συνάδελφο. Ο συνάδελφος φυσικά είχε προσφύγει επίσης στο Δευτεροβάθμιο πειθαρχικό του κ. Μανιτάκη το οποίο επί 2 χρόνια δεν λειτουργεί. Επίσης ομόφωνα τον δικαίωσε και ήδη ο συνάδελφος επέστρεψε στα καθήκοντα του, στο Μ. Σ. Θ. αναδρομικά από 27/2/2013. Μερικές από τις αρνητικές συνέπειες που επέφερε ο συγκεκριμένος νόμος και όλη η διαδικασία πέρα από την πομπή και την ψυχολογία είναι το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος των δικών και της περικοπής του ΜΙΣΘΟΥ, για όσο διάστημα ο υπόλογος βρίσκεται κάτω από μια τέτοια απόφαση.. ΘΡ. ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ

hellasedu.gr