Διαμαρτυρόμενοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές στο Υπουργείο Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/03/2017 - 11:51 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές. Στην κινητοποίηση καλούν οι σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Τουρκικών Σπουδών, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ.

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο έχει καλέσει την ίδια ώρα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας (διευκολυντική στάση εργασίας έχει κηρύξει το ΔΣ της ΟΛΜΕ) κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις για να πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις. Κάτω από την πίεση αυτών των κινητοποιήσεων, χτες το απόγευμα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως αποφάσισε τη διεξαγωγή επαναληπτικών εξετάσεων το Σεπτέμβρη. Οπως δηλώνει, λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν «αφού πρώτα ξεκαθαριστούν ζητήματα νομικής φύσης που βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση από τις υπηρεσίες του υπουργείου».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Χιλιάδες μαθητές είμαστε στους δρόμους, αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν! Οι μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις στις 7 Νοέμβρη, στις 13 Φλεβάρη, οι κινητοποιήσεις των μαθητών του Πειραιά στις 7 και τις 10 Μάρτη, οι δεκάδες καταλήψεις και δράσεις μέσα στα σχολεία και τις γειτονιές μας, οι δράσεις αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα δείχνουν τη δύναμη που έχουμε όταν παλεύουμε οργανωμένα, συλλογικά, μαχητικά, συντονισμένα!

Παλεύουμε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας. Για τις ελλείψεις στα σχολεία μας, για τα εμπόδια που συναντάμε για να ολοκληρώσουμε το σχολείο, για όσα αντιμετωπίζουν οι γονείς μας που πληρώνουν όλο και περισσότερα σε φόρους, χαράτσια, για τη μόρφωσή μας…

Στεκόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κάνει το σχολείο μας ακόμα χειρότερο, με τις «ευλογίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κάθε σχολείο και τάξη οργανώνουμε τον αγώνα μας, γιατί:

    Το σχολείο, που αντί να μας μορφώνει, μας εξοντώνει, είναι εδώ… Το σχολείο-εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων είναι εδώ.
Η τελευταία κίνηση του Υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων είναι το κερασάκι στην τούρτα αφού αυξάνει το άγχος, τις δυσκολίες, τα έξοδα για τις οικογένειές μας! Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτές τις αλλαγές ΤΩΡΑ, και να αφήσει τα παραμύθια ότι «μας ακούει» και άλλα τέτοια!
Κόβουν και αλλάζουν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ κάθε χρόνο, αφήνοντας συνεχώς στον αέρα εκατοντάδες μαθητές.
Η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική! Δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν σήμερα ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων και αύριο τα έξοδα να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο για όποιον θέλει να σπουδάσει σε κάποια σχολή!

Το μέλλον μας δε χωράει στις ουρές της ανεργίας, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα για ένα κομμάτι ψωμί!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά! Οργανώνουμε τον αγώνα μας! Συντονιζόμαστε στις γειτονιές μας!

21 Μάρτη, μέρα κατά του ρατσισμού, παίρνουμε πρωτοβουλίες στα σχολεία και τις γειτονιές μας! Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα! Παραδίδουμε σχολικά και άλλα είδη που έχουμε συγκεντρώσει στα σχολεία μας, οργανώνουμε συναυλίες και άλλες δραστηριότητες!

Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις εικόνες με τους χιλιάδες πρόσφυγες, που είναι εγκλωβισμένοι χωρίς τη θέλησή τους στη χώρα μας και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Δε δεχόμαστε να πιάνει τόπο στα σχολεία και τις γειτονιές μας το ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστών της ΧΑ που «τα βάζουν» με τα προσφυγόπουλα που είναι παιδιά-θύματα πολέμου!

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Συζητάμε σε κάθε τάξη και σχολείο, οργανώνουμε τη συνέχεια του αγώνα μας!

Παλεύουμε για:

    Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!
Να γίνουν κανονικά οι επαναληπτικές εξετάσεις!
Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά.
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
Δωρεάν ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.
Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στους χώρους φιλοξενίας και στα σχολεία μας κατά βάση τις απογευματινές ώρες.
Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων.

Διεκδικούμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 12.00 ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι στηρίζει το συλλαλητήριο των μαθητών  και για τη συμμετοχή των καθηγητών στη μαθητική κινητοποίηση  κήρυξε   2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12.00 – 14.00 και 14.00 – 16.00) με αιτήματα:

•    Διεξαγωγή επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

•    Αύξηση των δαπανών για την παιδεία

•    Μαζικοί διορισμοί τώρα

Η ΟΛΤΕΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στάση Εργασίας στις 22-3-2017

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. αλληλέγγυα με τις κινητοποιήσεις των μαθητών θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Τετάρτη 22-3-2017 , 12:00-14:00 για τον πρωινό κύκλο και 14:00-16:00 για τον απογευματινό κύκλο, για τη διευκόλυνση των μαθητών και των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια. Καλούμε τα μέλη μας να εκφράσουν με την παρουσία τους τις θέσεις μας:

·Επαναφορά των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων.

·Αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ..

·Όχι στην κοινήΑ΄ Λυκείου.

·Αυθύπαρκτο 3ετές Λύκειο της Τ.Ε.Ε. που θα παρέχει Πτυχίο Ειδικότητας και Απολυτήριο ισότιμο του Γενικού Λυκείου.

·Διατήρηση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Υπουργείου Παιδείας.

·Όχι στις συγχωνεύσεις ειδικοτήτων, τομέων και σχολικών μονάδων της Τ.Ε.Ε. που στοχεύουν στη συρρίκνωση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ τα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ που έχουν στο στόχαστρο την Τ.Ε.Ε., τους Μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς της.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Σεκεριάδης

Ο Γενικός Γραμματέας Παλαιολόγος Δούρος  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: