Ανοίγουν τα σχολεία: Πότε τελειώνουν τα μαθήματα – Εκτιμήσεις για τις Πανελλήνιες 2020

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/04/2020 - 11:28 | Author: Newsroom Ipaidia

Ανοίγουν τα : Οι προϋποθέσεις για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων ανακοινώνονται σήμερα το απόγευμα από την υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως  παρουσία του Ν. Χαρδαλιά και Σ. Τσιόδρα . Tι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2020

Ανοίγουν Λύκεια και Γυμνάσια: Οι γκρίζες ζώνες – Θα κλείνουν τα σχολεία μετά από κρούσματα;

Τα Γυμνάσια και η Α΄ και Β΄ Λυκείου, όπως και τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευση και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών θα αρχίσουν να λειτουργούν ξανά από τις 18 Μαΐου με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας να προβλέπει ολοκλήρωση μαθημάτων σε γυμνάσια και λύκεια στις 12 Ιουνίου.

Με δεδομένα τα προηγούμενα, θα είναι λογικό να δοθεί έμφαση στην ολοκλήρωση κατά μεγάλο ποσοστό της ύλης της κάθε τάξης ενώ οι ενδοσχολικές εξετάσεις πιθανότατα δε θα πραγματοποιηθούν.

Παράλληλα, μαθητές που θα προτιμήσουν τα παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θα έχουν  τη δυνατότητα  αυτή, ενώ οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στη δια ζώσης διδασκαλία θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους περιορισμούς, όπως τα 2τ.μ.  ανά μαθητή.

Ακόμη, επειδή είναι αναμένομενο να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα, λόγω των 2 τ.μ. ανά μαθητή, είναι φυσικό να προσέρχονται οι μαθητές εκ περιτροπής για μάθημα δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Καθηγητής ΑΠΘ: Γιατί διαφωνώ στο άνοιγμα δημοτικών σχολείων

Σχετικά με τις Πανελλήνιες 2020 αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουνίου και πάντως όχι μέτα τις 22 Ιουνίου. Επίσης, αναμένεται να  διευκρινιστούν από την υπ. Παιδείας  μέτρα προστασίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικόυς για την ώρα παραμονής στην αίθουσα καθώς και για την ώρα του διαλείμματος.

«Τα σχολεία, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά» περιέγραψε το σχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του το απόγευμα της Τρίτης.

Σχετικά με τα ΑΕΙ είναι δεδομένος ο μεγάλος αριθμός εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με κυριότερο πρόβλημα τη διενέργεια εργαστηρίων όπου αυτό χρειάζεται . Απομένει να δωθούν διευκρινίσεις σχετικά με τη εξεταστική του εαρινού εξαμήνου από κάθε τμήμα.

Ανοίγουν τα σχολεία με κυλιόμενο ωράριο: Oι μαθητές δε θα ξεπερνούν τους 15 ανά τάξη

Σχολεία: Τα SOS της επιστροφής στα θρανία

Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας: «Δεν κάνουμε κανένα πείραμα στα σχολεία» – Το σκεπτικό της απόφασης

Κλειστά σχολεία -Σύψας: Οι κανόνες για την επιστροφή στα θρανία  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso