ΑΦΑΝΤΟ ΤΟ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ…ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/04/2017 - 17:26 | Author: Newsroom Ipaidia

Κι ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα διασπασμένη και γεμάτη εμφύλιες διαμάχες κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων Ε.Α.Ε., εχόντων βασικό πτυχίο στην Ε.Α.Ε., με προϋπηρεσία, χωρίς προϋπηρεσία, με ΑΣΕΠ, χωρίς ΑΣΕΠ, με Σεμινάρια 400 ωρών, συναδέλφων ΑμεΑ, πολυτέκνων, τριτέκνων, Α/θμιας, Β/θμιας, Ε.Ε.Π.

και Ε.Β.Π., βρίσκεται εδώ και καιρό σε περιδίνηση, με την πολιτεία να μην πράττει τα δέοντα ώστε να υπάρξει επιτέλους συναίνεση και με συναποφάσεις και συναντιλήψεις να βρεθεί μια δίκαιη λύση για όλους, έρχεται η διαρροή του νέου Οργανογράμματος του Υπουργείου Παιδείας, όπου μεταξύ άλλων αλλαγών βλέπουμε τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής να αλλάζει σε Διεύθυνση Σπουδών Ειδικής Αγωγής με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο και χωρίς να υπάρχει σ αυτήν το προσωπικό που της ανήκε όλα αυτά τα χρόνια, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π.) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.).
Ψάχνοντας δε το νέο Οργανόγραμμα δεν βρίσκουμε το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π.) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.)., ούτε καν στη Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Αυτοτελές Τμήμα, όπως μας έλεγαν προ καιρού αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας, την ώρα που τους εκφράζαμε τις έντονες αντιρρήσεις μας για το εγχείρημα αυτό.
Άφαντο και εκτός του φυσικού του χώρου της Ειδικής Αγωγής λοιπόν το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. κι αυτό μας γεμίζει μεγάλη ανησυχία και οφείλουμε όλοι μας να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, καλώντας ταυτόχρονα τους αρμόδιους του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να πάρουν θέση και να μας πληροφορήσουν επισήμως για την τύχη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στο νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου.
Βασίλης Βούγιας04/04/2017
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΡΡΕΥΣΑΝ ΝΕΟ ΟΡΓAΝΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2017/04/blog-post_94.html

Loading...
  • europalso   ideascentral