Το ΚΚΕ καταδικάζει το αμερικανικό χτύπημα στη Συρία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔07/04/2017 - 15:56 | Author: Newsroom Ipaidia

Την επίθεση των ΗΠΑ ενάντια στη Συρία, με τη χρησιμοποίηση πυραύλων από αμερικανικά πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο καταδικάζει το ΚΚΕ και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο συριακό λαό.

Σε ανακοίνωση του κόμματος, επισημαίνεται ότι «οι λαοί γνωρίζουν πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, που δημιούργησαν τις εγκληματικές οργανώσεις, τύπου Αλ Κάιντα και Ισλαμικού Κράτους, προβάλλουν και αξιοποιούν προσχήματα για να δικαιολογούν τις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, στο Ιράκ, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, η οποία αποτελεί πεδίο οξύτατων ανταγωνισμών, με θύματα τους λαούς. Αυτό έκαναν και στο παρελθόν».

«Οι εξελίξεις αποδεικνύουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διαθέτοντας μεταξύ των άλλων τη στρατιωτική βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις και υποδομές, για επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή», αναφέρει το Κόμμα, το οποίο «απαιτεί να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις και να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

Loading...
  • europalso   ideascentral